Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odróbcie za mnie zadanie domowe ;) - perfumy w historii, sztuce i anegdotach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-12, 00:15   #1
confused_girl
Zadomowienie

Wink

Odróbcie za mnie zadanie domowe ;) - perfumy w historii, sztuce i anegdotach

Oczywiście tytuł jest (po części) żartem i prowokacją, żeby zwrócić Waszą uwagę
Sama często tępię wątki, których celem jest pozyskanie materiałów do prac domowych, no ale może przejdę do meritum

W ramach koła ratunkowego, które może uchronić mnie przed strasznym kolokwium nasz wykładowca ogłosił konkurs literacki Temat praktycznie dowolny, więc pomyślałam, że napiszę o tym co mnie fascynuje i sprawia dużą przyjemność, czyli o perfumach i ich znaczeniu w historii ludzkości Sporo materiałów już zdobyłam, głównie na zagranicznych stronach, ale brakuje mi jeszcze jakiś ciekawych historycznych (i żeby nie było, 20 wiek to też już historia ) anegdot związanych z przemysłem perfumiarskim. Jedyne co mi przychodzi do głowy to Larendogra i woda królowej Węgier, a przydałoby się jeszcze czymś zaciekawić "recenzenta"
Nie oczekuję całych dokładnie opisanych anegdot, ale chociaż naprowadzenia mnie na jakiś trop, żebym wiedziała pod jakim kątem mam przegooglowac internet

Wierzę, że okażecie mi łaskę i nie usuniecie wątku

Szukam próbki/odlewki Lancome O albo O Oui
confused_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując