2009-01-12, 18:47
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Napisane przez Ewcia**
Prosiłam o opinie osób, które nosiły taki aparat a nie o złote myśli dotyczące mojej rzekomej głupoty, jestem zdecydowana na taki aparat, wykonuję taki zawód , ze nie moge sobie pozwolic na zwykły aparat i nie mam juz nastu lat...choć swoją drogą uwazam, ze takie druty na zębach sa szpecące nie ma co do tego wątpliwości, nie czarujmy sie...
Papryka, skoro nie nosiłaś tego apratu i nie masz własnych doświadczen to nie powtarzaj opinii które gdzies tam usłyszałas czy przeczytałas..i prosze nie krytykuj mojego wyboru, bo to bez sensu, tak jak pisałam jestem przekonana ze chce ap. lingwalny i powtarzam prośbę: jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii, prosze o odp 
|
Nie mam swoich doświadczeń, ale opinię chociażby mojej ortodontki, która akurat pewne rzeczy wie, bo leczy ludzi 
Nie wiem co to za zawód masz, że na druty nie możesz sobie pozwolić skoro nawet aktorzy i piosenkarze mogą sobie pozwolić na aparaty zakładane od zewnątrz.
Z osób, które dotychczas tu pisały nikt Ci tu nie napiszę opinii z własnego doświadczenia, bo nikt tu takiego aparatu nie nosi ani nie nosił(wiem, bo jestem w wątku prawie od początku). No chyba, że nagle ktoś nowy z takim aparatem się pojawi 
Dziwisz się, że Blondi pomyślała, że jesteś nastolatką? Bo póki co-same nastolatki nam się tu użalają, jaki to aparat jest wstrętny i szpecący(po założeniu zmieniają zdanie) 
Proszę Cię bardzo-chcesz lingwalny-bierz, ale opinii na jego temat od pacjentów, którzy go nosili będziesz musiała poszukać na wielu forach. Nie bez powodu mało kto go zakłada i nie wszyscy ortodonci chcą na nim pracować.
PS. Wybacz określenie głupota. Sama ostatnio pisałam, że nie wszystko, czego się nie rozumie musi być od razu głupotą, ale jestem już przewrażliwiona na zdanie "chcę, żeby był jak najmniej widoczny" mnóstwo ludzi tak mówiło, pozakładali metalowe i szczerzą się pełną gębą i nie mówię, co słyszałam-znam tych ludzi.
Czas edycji: 2009-01-12 o 19:44
|
|
|