|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Napisane przez IlonaP
wyjątek stanowi arachidowy - używa się go zwyczajowo w wokach a tam chyba temperatura najwyższa 
|
faktycznie, zapomniałam . Ale na zimno tez się nadaje
[quote=pepitka;10469688]
I jeszcze jedno pytanie -wybaczcie mi. Nie trzepnęła was ta dieta po kieszeni? Jednak jest zima i o warzywa 1) trudniej, 2) są droższe, a mięso, które można bez poczucia winy wcinać, to nie licząc drobiu, drogie mięso - nie wiem, jak u was, ale we Wrocławiu polędwica wołowa kosztuje 80 zł za kilogram. Z wieprzową jest lepiej.[ote]
można kupować mrożonki - ja tez nie mam dużo miejsca w lodówce/zamrażalniku, więc zakupy robię często- tak,l żeby starczyło na 1-2 dni. Warzywa mrożone nie tracą wartości odżywczych, witamin itp. No i wydaje mi się, że są nawet zdrowsze niż, dajmy na to, pomidory czy ogórki o tej porze roku.
Z mięsa kupuję drób (kurczak, indyk), ryby, czasem polędwicę albo szynkę wieprzową (np na mielone). Innych mięs nie jadam, bo nie lubię . No a co do świeżych warzyw, to nie wszystkie są drogie. Papryka i pomidory, kalafior- owszem, ale można wybrać selera, pietruszkę, pora, kapustę białą, czerwoną, pekińską, kiszonki (ogórki, kapusta- mnóstwo wit. C) .... trzeba tylko się dobrze rozejrzeć po warzywniaku/markecie
Cytat:
Napisane przez Kasiamaja
A moj dzisiejszy jadłospis jednak troche inny niz myslałam więc napisze :
Śn: Omlet z dwoch jajek z 2 wiekszymi pieczarkami , ćwiąrtka cebulki i plasterkiem żółtego chudego sera. dodałabym jakieś warzywo jeszcze
IIŚn: 2 łyzki stołowe kiszonej kapusty ,łyżeczka tunczyka w sosie własnym i ćwiartka małego fileta z wędzonej makreli.
Obiad: mała kostka mintaja upieczona w folii do tego garść fasolki żółtej szparagowej i pare małych różyczek brokuła i sałatka z kapusty pekinskiej ,cebuli ,polówki pomidora i plasterka fety light. Cały obiad polany 3 łyżkami kefiru 0% więcej ryby - bo to prawie samo białko i zdrowe tłuszcze
podwieczorek : zamierzam chyba 5 orzechów włoskich, dodaj coś jeszcze- może jakiś serek z warzywami? same orzechy to raczej lekka przekąska a nie posiłek
kolacja: może pół wieśniaka i polowke pomidorka a może cały wieśniak? i więcej warzyw
Chociaż tak naprawde to podiweczorejk bym sobie darowała bo w ogóle nei czuje glodu....
I co dziewczyny o tym sądzicie bo moja mama ,ktora odchudza się razem ze mna twierdzi ,że za duzo jak na diete ,ale moim zdaniem to ona za mało i się kłocimy w tej kwestii. zjadłaś raczej za mało, a nie za dużo
Bo ona na śniadanie zjaedła plasterek sera żółtego
obiad jajecznica z cebula i grzybam,i z dwoch malych jajek
ozniej troche makreli wędzonej ,pózniej po 2 godzinach serek wiejski i później troche mojej sałatki z kapusty pekinskiej i więcej już dzis nic nie je.... mama zjadła zdecydowanie za mało. Na SB NIE GŁODZIMY SIĘ!!, JEMY REGULARNIE I ZDROWO...A WAGA BĘDZIE SPADAĆ
|
Cytat:
Napisane przez Agee79
na jutro na pierwsze sniadanko mam salatke = tunczyk w oleju(odsaczony  ) + fasola biala + fasola czerwona + papryka + lyzka majonezu light ja wolę tuńczyka w sosie własnym i potem sama daję trochę oliwy (przynajmniej wiem jaki tam tłuszcz będzie )
na przegryzke pewnie wezme z 2-3 plasterki chudej wedliny, a warzywa? może jeszcze jakieś orzeszki
i na podwieczorek ale przed obiadem   serek wiejsci light, warzywa!!!!!,
na obiad nie mam pojecia... moze kalafiorek + brokuly i z 2 jajca gotowane? co Wy na to? lepiej jakieś chude mięsko albo ryba na oliwie, a warzyw powinna być spora porcja
a kolacja?
Kochane powiedzcie mi jak jest z musztarda? mozna? bo niby tak a jednak cukier w sobie ma... no chyba ze znacie jakas ktora nie zawiera cukru 
a z majonezow to tylko ten kielecki rzeczywscie nie zawiera cukru?
chyba Dijon jest bez cukru
|
Cytat:
Napisane przez Kasiamaja
Dziękuje za rady dziewczyny ,ale ja raczej zjadłam dzis sporo  , z podwieczorku nie zrezygnowałam i zjadlam 5 orzechów włoskich i pół wieśniaka light
a kolacje własnie robie ,a ponieważ zglodniałam to będzie jajko na twardo plus pół wieśniaka ze szczepiorkiem ,polowka pomidora ,solą i pieprzem dodałam tez do tego odrobine kefiru 0%. Nie za dużo jak na kolacje ???
|
nie za dużo
|