Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - twardnienie brzucha w ciąży
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-15, 14:03   #8
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: twardnienie brzucha w ciąży

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Cześć Fraszka. Ja też mam problem z twardnieniem brzucha. U mnie zaczęło się to jakoś tak ok. 20 tygodnia, jutro zaczynam 26 tydzień. Być może początek tego twardnienia związany był z zapaleniem pęcherza, które przyplątało się przed swiętami. Nie mogę zbyt długo chodzić, na przykład podczas zakupów twardnienia są częstsze i silniejsze, w ciągu dnia kiedy robię coś co wymaga pracy mięśni brzucha mogę byc pewna że zaraz się to stanie. Także jak rano wstaję z łóżka i kiedy wstaję z fotela w pracy. Ginka przepisała mi Fenoterol, 3*1 przed swiętami, Isoptinu nie. Ale w czasie świąt twardnienia trochę ustąpiły, leniuchowałam w domu przez 2 tygodnie i nie brałam go, tylko przez pierwsze 3 dni po wizycie. 5 stycznia byłam na kontroli i ginka kazała mi brać 3*dziennie po pół tabletki, od tamtej pory biorę, bo wróciłam do pracy i te twardnienia znów wróciły. Ginka mówiła mi, że to jest niebezpieczne jak powtarza się częściej niż 6 razy na dobę, bo może wywołać wcześniejszy poród. Trzeba dużo wypoczywać, leżeć, nie przemęczać się. A jak się czujesz po Feneterolu? Ja mam taką wewnętrzną trzęsawkę, serducho pika i ręce się trzęsą. Podobno trzeba brać Isoptin, bo on właśnie chroni serce i niweluje trochę te skutki uboczne. Ja mam malutką dawkę Fenoterolu więc nic ponad to nie zażywam. Po pracy odpoczywam, leżę i twardnienie występuje kilka razy w ciągu dnia, czyli tak normalnie, a z szyjką jest u mnie wszystko o.k. jak na razie.

Jakas dziwna ta twoja ginka przeciez do fenoterolu obowiazkowo sie bierze isoptnin!! Najpierw isoptin a po ok 15 minutach fenoterol! Wiec nie dziw sie ze masz trzesawki, serducho wali a rece drza! Pierwsze slysze zeby ktos do fenoterolu nie bral isoptinu mi jeszcze lekarz kazal brac aspargin choc on nie jest obowiazkowy!
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując