2009-01-15, 19:56
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uczulenie na nikiel-jak z tym żyć?
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777
Witam. Moim największym problemem jest alergia na nikiel głównie na dłoniach, związana z pracą w sklepie i kontaktem z monetami. To jest przekleństwo. Telfast Wam pomaga? Ja od niego miałam problem z przetłuszczającymi się włosami. Mogłam myć 2razy dziennie. To był chyba skutek uboczny. No i miałam potworny apetyt. Czym mam smarować dłonie? Elocom naprawdę pomaga ale to steryd więc nie polecam dłuższego stosowania. Dobre są kosmetyki Emolium ale sporo kosztują. Zbankrutuję jak na codzień będę stosowała maści w takiej cenie. Wiadomo jak to w sklepie spożywczym non stop się myje ręce (w wodzie też jest nikiel) to taka maść 30ml na tydzień mi starczy a kosztuje ok. 20zł. Co Wy stosujecie na dłonie? Twarz myję tylko i wyłącznie płynem miceralnym z Bielendy i jest spoko, ale biorąc kąpiel pod prysznicem twarz i tak jest wodą traktowana a wanny nie mam. Na ciele raczej mi nic nie wyskakuje. Czasem na udach ale to olewam.
|
hej...mogę coś ci doradzic w sprawie rąk? moja siotra ma ten sam problem, zrób tak: gruby plaster cytryny wetrzyj we dłonie w taki sposób jak byś myła ręce, aż z cytryny tylko wióry zostaną, a następnie zamocz ręce w ciepłej wodzie z olejem...powtórz to przez pare dni, a do rąk używaj tłustego kremu (najlepiej z CZTERECH PÓR ROKU, albo ZIAJI, tylko nie NIVEA->on jeszcze bardziej wysusza)
|
|
|