Spuchnięty brzuch, antykoncepcja a ćwiczenia, woda w organiźmie???
Witam! Mam pewien problem i w sumie nie wiem gdzie uzyskać odpowiedzi, czytałam i szukałam już na wielu forach i nic. Nie wiedziałam również na którym forum to napisać - ogólnym czy ginekologicznym, ale spróbuję tutaj. Tak więc biorę tabletki Cilest już bardzo długo, bo około 7 lat ale w międzyczasie brałam Mercilon przez rok. Ostatnio zaczęłam dużo ćwiczyć, dodatkowo współżyję ze swoim chłopakiem ale w 90% przypadków stosujemy dodatkowo prezerwatywy (baaaardzo boję się ciąży), chłopak mieszka za granicą więc widzimy się średnio co miesiąc, przesuwałam okres o tydzień w poprzednim cyklu, dodatkowo robiłam sobie tatuaż (sterylnie na pewno). No i teraz sytuacja jest taka jestem od ponad tygodnia od okresu, zrobiłam sobie test ciążowy po 7 dniach od stosunku testem najszybszej reakcji wykrywającym ciążę po tygodniu, więc ciążę raczej wykluczam (zwłaszcza, że raczej podwójne zabezpieczenie plus tabletki nie wiem), brzuch mam spuchnięty i twardy, bolą mnie plecy (ale myślę, że może być to przyczyna powrotu do ćwiczeń, bo w okresie świątecznym dużo nie ćwiczyłam - zakwasy), cały grudzień leczyłam się na zatoki i jak byłam u chłopaka choroba wróciła - bóle głowy, katar, piję regularnie tran, magnefar, belisse hydra. Tatuaż robiłam tydzień temu, ale zagoił się ładnie i wszystko wygląda bardzo dobrze, ale w czasie jego robienia zemdlałam, ogólnie czuję się słaba prawie non stop, 3 msc temu robiłam badania krwii, wątroby i właściwie wszystkiego, mam bardzo lekką hipoglikemię - lekarka powiedziała, żebym nosiła zawsze coś słodkiego i jadła coś z cukrem na śniadanie (jem musli), wątroba zdrowa ale wrażliwa na stres. Teraz nie wiem co z tym brzuchem!! Waga też jest dość wysoka bo nigdy nie ważyłam 59kg, zazwyczaj ok 56-57, moj wzrost to 164cm. Teraz nei wiem - jestem w ciąży? Czy po dwóch tygodniach może spuchnąć tak brzuch? A może to coś innego? Martwię się jak glupia, bo brzuszek jest naprawdę spuchnięty i twardy zwłaszcza go widać jak się schylę, piersi mnie nie bolą i nie urosły, jak szybko rośnie taki brzuch? No i co to może być innego? Test zrobiony, wizytę u lekarza mam niestety najszybciej na 30go stycznia (!!!). Kupić następny test? Gdzie się kierować? Czy zdarza się, że brzuch sobie tak sam czasem puchnie na kilka dni bez przyczyny? Czy może to przyczyna, że przesuwałam okres w zeszłym cyklu? Zaczynam popadać w paranoję!!! POMOCY!!!
|