2009-01-16, 09:08
|
|
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Napisane przez an.ka.b
No witam!!
Cieszę się, że nie miałam dziś tyylee do czytania, żeby nadrobić!
dzisiaj mieliśmy intensywny dzień, mała miała dziś szczepienie i jest bardzo senna i taka spokojniutka, że aż żal. na razie nie pojawiła się gorączka, ale wszystko przed nami. Mała ulała nam rota, ciekawe czy można uznać, że jest zaszczepiona?? wiecie coś na ten temat.
No i kruszyna mi przytyła przez tydzień 300g, mamy już 3600g!!! Cieszę się, bo już mi się wydawała, że kiepsko z przybieraniem masy.
no i ja w końcu byłam na wizycie kontrolnej u gin. jest wszystko ok, ale mam zrobić kontrolnie morfologię, bo po porodzie miałam niedokrwistość. No się zważyłam, zostało mi 5,7kg do zgubienia  , kiedy ja to zrobię?? i jak odstawić słodycze?? te pytania są czysto retoryczne, bo i tak nie mam ochoty siebie katować, jeszcze nie.
Pozdrawiamy!!
|
jak ulała rota to sie liczy pytalam o to lekarza przed szczepieniem bo w tamtym okresie to bylo ulubiona akcja igi..ulac po jedzeniu..
Cytat:
Napisane przez memi
ja tylko chcialam dodac, ze lekarz nie podnosi dziecka za raczki po to , by sprawdzic czy dziecko zaczyna siadac, ale po to, by sprawdzic napiecie miesniowe oraz sile miesiniowa- jest to tzw. proba trakcji (posrednio swiadczy o funkcjonowaniu ukladu nerwowego-jako jedna z wielu prob). Absolutnie nie powinno sie sadzac tak malego dziecka, ani w jakikolwiek sposob zachecac do siedzenia , scorpionec masz calkowita racje.
A tu jeden z moich ulubionych artykulow na ten temat ku przestrodze:
http://vojta.com.pl/index.php?option...id=18&Itemid=2
Dodam, ze nie wiem czy to dobrze, ze dziecko tak chetnie przyjmuje takie pozycje. Niestety, praktycznego doswiadczenia nie mam. Pamietam tylko, ze synek mojej znajomej podczas brania na rece i trzymania w pionie bardzo sie odchylal ku tylowi. Wszyscy sie cieszyli, ze taki silny, dwa miesiace pozniej musial zaczac rehabilitacje met. Bobath- zwiekszone napiecie miesniowe. Na szczescie po 3 miesiacach udalo sie wszystko skorygowac.
Pozdrawiamy 
|
nie wiem co dokładnie lekarz badał wazne ze oki.. no jak piszesz z dzieckiem nie wolno cwiczyć mięsni itp samo musi ..wlasnymi silami rozne etapy pokonać..
Nika.83
kisielchyba nie ma nic podejrzanego w skladzie (oprócz chemi ale co tego nie ma) wydaje mi sie ze nie powinien zaszkodzić...spróbuj i obserwuj malą...
katakumba moja ostanio śpi od21.30 do 5 rano a potem do 10.. wiec spoko bym mogla gdzies isc.. ale pewnie by mnie mleko zalalo
tak jak to sie wlasnie dzieje dziecko o piątej raczylo zjeść 1/3 tego co zwykle.. i śpi do tej pory a ja kwitne z mega cycami..(chyba ja obudzę )
aaliyah pewnie ze przeniesienie dziecka, czy podtrzymanie o beknięcia mu nie zaszkodzi... powinno sie klaść na boczku,brzuszku itp...
ja mloda do cycka ostanio na boczku układam... a do beknięcia przekladam przez ramie (czyli w sumie nie jest pionowo).. czasem chwle z nia poczhodze w pozycji pionowej by se na swiat popatrzyla..ale nie trzymam pod pupą tylko za plecki ...
ide budzić jaśnie panią.. bo zaraz bede musiala podlogę myć tak mi z cyców sie leje
|
|
|