Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lakier UV i nie tylko...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-17, 02:04   #1
Niuniutek
Raczkowanie

Lakier UV i nie tylko...

Od początku Moja "przygoda" z "przedłużaniem zaczęła się w czerwcu 2008. Zakupiłam sobie 2 płytki DVD i "Super boski mega zestaw" na allegro i... przystąpiłam do "pracy". Zagłębiać się nie będę, napiszę tylko tyle, że całe szczęście, że nie odważyłam się zrobić paznokci komukolwiek innemu niż sobie i że moje własne już prawie odrosły Bo co one biedne przeszły pisać nie będę. Nie katuję ich już swoją niewiedzą od jakichś 2 miesięcy I już tylko lekkie czerwone z przepiłowania plamki zostały "na górze". Kilka żeli w swoim życiu też miałam - zaczynałam od nikomu nieznanej i jakże tandetnej firmy "Beverly Nails" , następnie zapoznałam się z firmą Sunflower, potem z żelami I-nails Dobrejrady a na końcu IBD (przy jego użyciu muszę przyznać, że nawet ja potrafiłam zrobić ładne paznokcie). Oczywiście z miejsca przestrzegam wszystkie Panie przed pseudostylistkami i apeluję do tychże pseudostylistek o zaprzestanie niszczenia paznokci, choćby nie wiem jak pięknie z daleka wyglądały. No ale do rzeczy. Jako że marzę o długich paznokciach staram się zapuścić swoje własne. Przestały być już miękkie jak papier :P: Więc od mojego celu dzieli mnie niewiele. Mam więc pytanie odnośnie naturalnych paznokci, ale jako że chcę się poradzić profesjonalistek piszę w tym podforum zamiast w "naturalnych". Otóż..

1) Czy specjalny lakier utwardzany w lampie UV (widziałam takowe na allegro) przedłuży trwałość lakieru? Czy można taki zakupić jakiejś NORMALNEJ (znanej chociażby) firmy?

2) Czy farbki akrylowe (dostępne np. w sklepie Dobrejrady) są trwalsze od lakierów? Nie zniszczą płytki? Jak takowe zmywać?

3) Czy pazurki pomalowane lakierem/farbką akrylową można przeciągnąć glossem od Dobrejrady? Jak się później tego pozbyć? Chyba się uzależniłam od tego cudeńka

4) Jak "zatopić" w naturalnych paznokietkach ozdoby? Jakieś brokaty, hologramy... Mam tego dużo i nie wiem, czy mi się jeszcze przyda.

Dodam, że moja pierwsza myśl to zażelowanie moich naturalnych paznokci, ale naczytałam się, że to trudne i w ogóle i postanowiłam sobie odpuścić. Uprzejmie proszę o rozwianie moich wątpliwości i tępienie w każdy możliwy sposób tipsiarstwa