2009-01-18, 18:14
|
|
Zakorzenienie
|
Problem grzybicowo-finansowo- nieodpowiedzialny.
Moj problem dla niektórych może byc nieważny, blahy lub typowo materialistyczny. A ja muszę się komus wygadac bo po prostu jestem zła.
Jak niektore z Was zauważyły leczę się z Tztem na grzybicę. Byłam w poniedzialek u ginekologa. Pani doktor zapisala po 2 tabletki Flucofastu. Dla mnie 2 op Nystatyny oraz Gynalgin. Dla nas obojga smarowanie sie 2 razy dziennie Laticortem oraz 2 razy dziennie Mycosolonem. Jak wiadomo trzeba te obie masci trzymac w lodowce(tak pani w aptece powiedziala). Wiec mowie Tztowi: smaruj sie tak i tak i trzymaj koniecznie w lodowce. Ale smaruj sie zebysmy wyleczyli to dziadostwo.
U gin byłam w ponidzialek,we wtorek z własnej kieszeni wszystko wykupilam, im szybciej tym lepiej. Ale jak na kieszen nastolatki, to wyszlo sporo ( bo wizyta u prywatnego lekarza + leki). Juz nie wspomne ile sie wyczekalam u ginekologa a ile w aptece. Razem to z 2,5 h. Ale po co to wszystko mowie.
Codziennie sie pytałam Go zy sie smaruje, czy trzyma w lodowce. On oczywiscie, smaruje sie raz tym raz tym, tak jak zaleciłam. Ale ja dzis zachodze do niego, uchylilam szyflade a tam obie masci ( w pokoju było dosc ciepło, nawet gorąco). Jedna była uzyta raz, a to widac bo wiem ile juz mojej uzylam, a druga w ogole nie otwarta Doznałam szoku. No po prostu tak sie wkurzyłam,przeciez te masci juz teraz nie nadaja sie do uzycia, a on tego nie rozumie, ze ja musialam skolowac na to kase, wyczekac sie Bog wie ile w kolejkach a jeszcze wczoraj chcial sie kochac bo 'przeciez sie leczymy'. No ja sie nie zgodzilam i dobrze, bo zarazilby mnie znow. On mowi,ze nie mogl tego wlozyc do lodowki bo jak to, bo mama by widziala bo to bo tamto. No jak sie wkurzylam to szok. Wzielam te masci od Niego i zapowiedzialam, zeby sobie radził sam.
Nie wiem czy to co napisałam ma sens. Dla mnie to jest ogromny problem z tym, ze mnie oklamywal ( wiec, ze to drobnostka ale jednak), ze ja stanelam na glowie zeby te leki zdobyc a on to po prostu olał.
Tak btw to myslicie ze te masci sa jeszcze do uzycia? I co teraz? No nie wiem, gniewam sie narazie ostro na niego.
|
|
|