Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z wyborem podkładu...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-18, 18:40   #1
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Problem z wyborem podkładu...

Witam Wizażanki
Postanowiłam w końcu zaopatrzyć się w jakiś podkład... A nigdy takich cudów nie używałam. Jednak pojawia się coraz więcej okazji, które wymagałyby ode mnie naprawdę nienagannego wyglądu...

Zacznę od tego, że cerę mam raczej bezproblemową. Jestem dość blada, nawet latem. Cerę mam raczej normalną w kierunku suchej, z tendencją do czerwienienia się (ale bez przesady - raczej w normie). "Niespodzianki" zdarzają się dosłownie dwa razy w miesiącu - przed okresem. Szybko znikają, nie są bardzo kłopotliwe. Raczej się nie świecę... No, może trochę na nosie, ale niewiele.

Do tej pory do wyrównywania koloru cery używałam Kremu Tonującego Ziaji - i sprawdzał się bardzo dobrze. Ujednolica mi cerę, dużego krycia nie potrzebuję, więc wszystko byłoby ok - gdyby nie to, że dość szybko się ściera... Ale czego oczekiwać jedynie po kremie tonującym?

Przeglądam od dwóch dni katalog KWC i w oko wpadły mi:
- Max Factor Facefinity Compact Foundation, podkład w kompakcie
- IsaDora Velver Make-up Mousse, nawilżający podkład w piance
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder, puder prasowany
- Max Factor Creme Puff, puder w kompakcie 2 w 1
- Max Factor Facefinity Compact Foundation, podkład w kompakcie
- Rimmel Lasting Finish 16h Foundation, podkład mineralny
- Revlon ColorStay Make-Up
- Estee Lauder Double Wear Light

Od takiego kosmetyku wymagałabym przede wszystkim tego, aby mnie nie zapychał i nie był zbyt inwazyjny dla mojej cery (mam raczej średnie skłonności do zapychania, ale jednak jakieś tam są). Mile widziane niebrudzenie ubrań (o ile to w ogóle możliwe przy pudrach i podkładach ?). No i przyzwoita trwałość...

Dziewczęta, pomożecie ?