Re: O RANY!!!CO JA MAM Z TYM ZROBIC!?
Masz problem jak wiele z nas! Kiedyś też tak miałam i wiem co to znaczy. Moje koleżanki też na to narzekają! Teraz studiuję kosmetologię. Mam nadzieję,że choć trochę Ci pomogę. Peeling ziarnisty - mechaniczny, możesz stosować tylko gdy nie masz ropnych wykwitów (aby nie rozsiać tego na resztę twarzy), ale o tym pewnie wiesz. Lepszy jest peeling enzymatyczny, ale nie tak często. Raz, góra dwa w tygodniu. Lekkie hydrożelowe maseczki nawilżające. Niektóre można stosować nawet co dzień na noc i nie trzeba ich zmywać. Wszystkie które mają w swojej nazwie hydra lub spa np.: Dermika spa (inteligentne nawilżanie), Oceanik AA HYDRAoxygen - polecam, o ile sie nie myle to firma La Roche Posay specjalizuje się w takich problemach, Vichy też ma dobre kosmetyki. Powinnaś zawsze po umyciu twarzy użyć toniku. Skóra tego potrzebuje, a szczególnie przesuszona. Oczyszczasz ją chyba raz na miesiąc u kosmetyczki. Nie wiem ile masz lat, ale to mogą być również zachwiania hormonalne. Idź do dermatologa. Maseczki z alg też mogą pomóc. Niektóre zioła też nawilżają. Należy się nimi nie tylko obkładać, ale też wspomagać organizm od środka pijąc je. I nigdy w życiu nie dotykaj się do spirytusu! (o tym też pewnie wiesz). Mam nadzieję, że Ci pomogłam chć troszkę! Pozdrawiam!
zerelk napisał(a):
> Wczoraj kupilam sobie podklad Chanel Double Perfection.Pelna zapalu i nadziei pomalowalam sie nowym nabytkiem,patrze w lustro,a tu... [img]icons/icon24.gif[/img] (o zgrozo!!!)widac kazdą,kazdziusienką skorke,kazde przesuszone miejsce,niemal na calej twarzy,choc glownie na nosie w okolicy ust i w dolnych partiach policzkow.Zrobilam peeling-najpierw gruboziarnisty potem enzymatyczny,wklepalam tone kremu nawilzajacego... i w prawdzie bylo troche lepiej ale mimo wszystko wygladalo to fatalnie!! [img]icons/icon22.gif[/img]
> Najgorsze jest to ze ja mam cere tlusta i nie moge uzuwac tlustych kremow do nawilzania buzi.Czy ktos moze mi pomoc??Przeciez nie moge rzucic w kat kosmetyku ktory kosztowal mnie 160 zl... [img]icons/1nie.gif[/img]
> co proponujecie?Moze jakies kapsulki nawilzajace,kilkudniowa kuracja,boze juz sama nie wiem...
> Ratunku!!!!! [img]icons/1pomocy.gif[/img]
|