pomocy :DD
Mam pytanie od jakiś 3 miesięcy rozpoczęłam współżycie z moim chłopakiem. Boje się ciąży więc w czasie seksu nie zawsze jestem w pełni odprężona zawsze myślę o tych konsekwencjach przez co nie zawsze mogę osiągnąć pełen orgazm. Na początku zawsze zaczynamy bez prezerwatywy po czym później on ubiera prezerwatywę i też nigdy nie kończy we mnie. Czy to jest prawda, że w wydzielinie z penisa przed podnieceniem mogą znajdować się plemniki, które są w stanie zapłodnić ?? i jak szybko jest ona wydzielana?.. i teraz 2 sprawa myślę czy nie zacząć brać tabletek antykoncepcyjnych, ale nie byłam wcześniej u ginekologa i trochę się boje. Dwa lata tamu (nie miałam skończonych 16 lat) dostałam skierowanie bo miałam podejrzenie o torbiela na jajniku i jak poszłam z mama do przychodni to powiedzieli mi, że nie przyjmie mnie ginekolog tylko muszę szukać ginekologa dziecięcego. Więc od ilu lat można iść do normalnego ginekologa? i jeżeli jeszcze nie mam skończonej 18 (kończę we wrześniu) to po tabletki muszę iść z mamą? Wolałabym sama bo tak trochę głupio ..
|