Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 19.01.2009r. - Chce schudnąć 35kg. Kto chce sie przyłączyć? Prosze o wsparcie!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-19, 12:06   #1
Kasandra18
Raczkowanie

19.01.2009r. - Chce schudnąć 35kg. Kto chce sie przyłączyć? Prosze o wsparcie!!!

Mam 19 lat i jestem po porodzie. Waże 95kg, przy wzroście 163cm. Lubie jeść, ale jem mało, moim problemem jest to JAK JEM!!! Od dziś trzeba to zmienić.
Nie jestem aktywna fizycznie - nie biegam, nie wychodze na spacery itp. Od jutra zaczynam aerobic i chce sobie kupić rowerek. Myśle, że na dobry początek to wystarczy.Mze zmienić jadłospis, bedzie to trudne, ale musze być wytrwała. Od dziś koniec z jedzieniem sytych i obrzydliwie tłustych kolacji zamieniam to na jogurt i owoce - czego nigdy nie jadałam( wstyd się przyznać, ale nie pamiętam jak smakuje banan czy jabłko) i to trzeba zmienić.
Już nie raz odchudzałam sie w swoim życiu, zwykle był to słomiany zapał na chwile i koniec i zawsze dochodziło do efektu jo-jo. Dlatego teraz doprowadziłam się do takiego stanu. Farmakologia nie działa!!! Owszem pomaga ale nie jest to cud jak niektóre kobiety myślą. Tabletki na odchudzanie nazwijmy-wpomagaczami, myśle że to najlepsze określenie. Tak samo jak te wszystkie diety typu "SZYBKO SCHUDNIJ" jeżeli jest rozwiazanie na skuteczne odchudzanie to napewno nie diety typu "kopenhadzka" ponieważ im jest więcej takich diet to oznacza to, że nie ma jej wcale. Ponieważ gdyby była jedna ale skuteczna to by ją się stosowało, a nie inne czyli ok. 100!!!!
Tym razem chce inaczej sie odchudzac nie wymyślać jakies jadłospisy gdzie trzeba sie kurczowo trzymać, bez wielkich wyrzeczeń bo tak sie nie da na dłuższą metę.
Przede wszystkim kupuje PAROWAR - ponieważ gotowanie na parze jest mniej kaloryczne i zdrowsze!!!
Nie rezygnuję z chleba ani z ziemniaków.
Nie rezygnuję z szynki czy parówek itd.
Zamieniam te bomby kaloryczne na te mniej kaloryczna ale syte!!Np.
Zamiast zjeść kotleta schabowego w panierce, ugotuj go na parze bez panierki z dodatkiem szczypty soli. (Jest to świetne rowiązanie dla matek pracujących czy dla kobiet która ma liczniejszą rodzine) piecze na patelni dla męża i dzieci a dla siebie jeden kawałek w parowarze!!!
I tak za każdym razem, każde mięso,rybę, czy inne dania na obiad zamieniać z patelni czy piekarnika na parowar ( tanie, szybkie rozwiązanie, przede wszystkim mało pracochłonne)
W takim parowarze można gotować wszystko: ziemniaki, warzywa na sałatkę, jajka na śniadanie, kiełbasę parówki i inne wspaniałe dania. ( Myśle, że i dla pociechy jest to dobra sprawa poniewaz maluch zje zdrowei ożywne jedzonko!!!
Na kolacje zamiast zjeść batona, czy kromke chleba z szynka z dodatkiem majonezu zastąpić świerzym pomidorem czy ogórkiem.
Uwielbiam brokuły nie jest to drogie i śmiało można zjeść na podwieczorek.
Mam nadzieje że się ze mną zgodzicie, że nie jest to droga sprawa!!
Zupy to niedrogie, zdrowe danie, z pewnością każda mama robi ją swojemu dziecku więc i niech zje i ona. Moja córeczka uwielbia zupki więc jak gotuje np. pomidorową to nie z dodatkiem makaronu tylko z ryżem.
Zup jest dużo a jak juz wiem i sie przekonałam można ją jeść dowoli!!!
Rezygnuje z napojów gazowanych typu coca-cola czy orenżada zamieniam ją na mineralną smakową niegazowaną i bedę wypijała ok. 2,5l dziennie. ( dużo wody oczyszcza organizm). Przyjemnie z pożytecznym!!!!

Na dziś wystarczy zabieram sie do roboty i mam nadzieję że wytrwam te najgorsze dni!!! Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły proszę pisać, wyminimy się relacjami i pomożemy sobie na wzajem!!!!

CEL 95kg na 60kg!!!! (łoł ale dużo)
Kasandra18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując