2009-01-19, 13:58
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
LISA009 a o jakie kontretnie farby chodzi, tzn jaki rodzaj farby (np. akrylowa)
Powiedz to sprawdzę jutro w pracy i napiszę.
Jeśli chodzi o tę ustawę, to owszem obowiązuje w Polsce ale jest czarno na białym, że zakazuje się wprowadzania do obrotu kosmetyków (+skadników) testowanych ale nie jest napisane że testowanych w Polsce tylko w ogóle.
No w każdym razie nieuczciwe firmy jakoś te przepisy omijają.
Ale, że Mars.... to straszne. Wniosek jest taki że od wielkich korporacji należy się trzymać z daleka.
Dziewczyny mam do WAS ogromną prośbę: włączyłam się do akcji organizowanej przez VIVĘ , która zbiera podpisy pod petycję. Trzeba wejść na stronę http://www.viva.org.pl/index.php?id=co_mozesz
i ściągnąć petycje (jedna dotyczy koni a druga świnek) - proszę Was wydrukujcie i zbierzcie chociaż kilka podpisów pod obie petycje. Sprawa dotyczy chowu przemysłowego - jeśli jeszcze nie wiecie jak to się odbywa, to poszukajcie w necie- ja byłam wstrząśnięta (zwierzęta w ciasnych klatkach, nigdy nie wypuszczane, maciory zakleszczone w metalowych obręczach,niemogące przytulić się do swoich małych...kastracja na żywo, obcinanie ogonków,znęcanie się nad zwierzętami - to jest po prostu katastrofa). Druga petycja dotyczy wywozu koni na rzeź.
Potem trzeba wysłać wypełnione petycje na adres fundacji.
Ja już wydrukowałam po 2 strony z każdej i zamierzam wśród znajomych i rodziny pozbierać. Liczy się każdy podpis!!!!! Nawet jeśli miałby być tylko jeden albo dwa.
Możecie to zrobić dla zwierzątek?
przepraszam za offtopa ale to szczytny cel
Edytowane przez annclaire
Czas edycji: 2009-01-19 o 14:02
|
|
|