2009-01-20, 16:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem ZAŁAMANA!!!
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa
Ja już nie wiem co mam robić  Jestem totalnie załamana  PRzez ostatnie kilka dni szukałam w necie odpowiedniego lokalu. Znalazłam kilka fajnych, więc moja mama zaprosiła przyszłą teściową na wspólne oględziny. Wydawało mi się że tak będzie uprzejmie i że nikt nie powie, że sama zadecydowałam.  Powiedziała ze nie ma jej męża twraz, nie ma listy gości i milon wymówek. Rozmawiałam z TŻ o tym i powiedziałam, ze mamy chcą jechać ogladać z nami, bo myślałam, ze ona też jest chętna, a on mi na to żebym nie mówiła za jego mamę   Zagięło mnie, bo po wcześniejszej rozmowie myślałąm, że jest mimo wszystko chętna, a TŻ chlapną ze ona wcale nie chce jechać z nami  Widać że mu się wyrwało, bo chciał się z tego wycofać. Ona sobie ugniotła w głowie, że wesele ma być koło ich miejscowości bo ona chce u siebie gości po wsi po domach spać poło.żyć  I ma jeszcze do mnie jakieś głupie pretensje Jest mi tak cholernie przykro!    nie mam do tego siły ta kobieta mnie wykończy nie nawidzę jej!!! nigdy nie będę mówiła do niej mamo! 
|
Cytat:
No tak ale ona ma na ten temat inne zdanie! Poza tym to nie ja płacę za wesele. Niby tak ma być że to my mamy wybierać, ale znam tą kobietę i wiem, ze zaraz wszystko jej się będzie niepodobać  Boli mnie to, ze jest taka fałszywa  Dla mnie to nie jest śmieszne bo mój TŻ jest w nią zapatrzony a ona to wykorzystuje  To jest wredne babsko, której sie nie podoba ze straci robola! bo tak traktuje swojego syna a mojego TZ-ta.  Niby tiutu-tiutu że jak fajnie a za plecami się "żali"!
|
Cytat:
Chciałabym 9 października 2010 ale żeby zaklepać termin trzeba coś znaleźć i sie dogadać  i koło się zamyka
wiem ze nie mogę źle o niej mówić ale czasem mam wrażenie że nie wytrzymam, szczególnie że ona mnie prowokuje! i to tak żeby on nie widział i nie słyszał! Przyczepia się o za długo otwartą lodówkę, o złą śmietanę, o mocno spieczone pierogi które zrobiłam spieczone bo robiłam dla siebie bo takie lubie, o nie ten ręcznik, bo ten to czyjś, a że coś łupnęło i co my tam robimy, to jej w końcu powiedzialam że mam już lata  bo nie wytzymałam z tym co robimy
nie chce z nią żyć ani obok niej. Nie chcę być w takiej chierarchi: teściowa, obrządek a na końcu ja bo tak by było. T u tylko separacja pomoze
|
Cytat:
nie jestem na jej utzymaniu a tym bardziej łasce   , nie mieszkam z nią i ona nie płaci za moją część wesela. chodzilo mi o to że ja nie wykładam ani mój TŻ własnych pieniędzy ale nasi rodzice. Gdybym musiała mić z niąbliskie kontakty uznałabym to za karę!
chodziło mi o odseparowanie jej od syna
tylko jak się mozna zdystansować w sytuacji gdzie się podejmuje decyzje na temat dużych pieniędzy i trzeba to zrobić razem 
|
Cytat:
Ja chciałam przyjęcie, ale moja teściowa to wieśniara, wszędzie była to jak ona teraz nie zaprosi? Dla mnie wesele to parodia...No i niestety to synek mamusi
A czy któraś z was miała taki problem albo ma? Jak to załatwiłyście?
|
Cytat:
nie no ale czasem bywam u niego w domu wtedy są takie sytuacje. A mówiłam o rodzicach moich i jego. Bardziej łopatologicznie wytłumaczyć się nie da 
A z tą śmietaną to że w lodówce jest kilka butelek, pytam która a ona że którąkolwiek a jak którąś wzięłam to "Nie tą!"  strasznie to głupie 
|
Jeśli to wasi rodzice płacą za wesele, to teściowa też ma coś do powiedzenia w tej sprawie, lokal i tym podobne.
Natomiast.
Nie wnikam w wasze relacje, ale masz bardzo negatywne nastawienie do przyszłej teściowej, co nie pomoże w budowaniu zdrowych relacji w rodzinie.
Poza tym.
O przyszłym mężu też niezbyt pochlebnie się wyrażasz: "synek mamusi"
|
|
|