Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowie Jehowy-prawda
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-20, 15:36   #1687
dusia139
Wtajemniczenie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Naprawdę robisz to? (niestety tylko przekład z Biblii tysiąclecia a nie odpowiednika ŚJ)
1. "Uczynisz Mi ołtarz z ziemi i będziesz składał na nim twoje całopalenia, twoje ofiary biesiadne z twojej trzody i z bydła na każdym miejscu, gdzie każę ci wspominać moje imię. Przyjdę do ciebie i będę ci błogosławił."
2. "Kto by uderzył swego ojca albo matkę, winien być ukarany śmiercią."
3. "Nie pozwolisz żyć czarownicy"
4."Nie będziesz przyjmował podarków, ponieważ podarki zaślepiają dobrze widzących i są zgubą spraw słusznych."
5."Trzy uroczyste święta będziesz dla Mnie obchodził w każdym roku. Obchodząc Święto Przaśników będziesz jadł, jak ci to nakazałem, przez siedem dni chleb z niekwaszonej mąki, w oznaczonym dniu miesiąca Abib, gdyż w tym miesiącu wyszedłeś z Egiptu. I nie powinniście pokazywać się przede Mną z próżnymi rękami. I Święto Żniw pierwszych twoich zbiorów z tego, co posiałeś na roli, oraz Święto Zbiorów na końcu roku, gdy zbierzesz z pola twój plon. Trzy razy w roku zjawić się winien każdy twój mężczyzna przed Panem, Bogiem swoim. "

To tak kilka przykładów z Ks.Wyjscia rozdz. 21-23

Wybacz, ale ja jakoś nie widziałam ołtarzy ŚJ z nieciosanego kamienia, nie słyszałam o ofiarach z pierworodnych ani demonstracji przed wyznawczyniami kultu wicca

Nic nie szkodzi, bo w każdej Biblii jest napisane to samo, ale niekiedy ujęte innymi słowami Sens jednak pozostaje ten sam, więc nie ma różnicy.
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora