Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty perskie - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-20, 22:59   #143
gunia 23
Rozeznanie

Dot.: koty perskie

Dobre hodowle zrzeszone w związkach hodowców czy to psich czy kocich mają regulamin, który nie pozwala mnożenia zwierząt na potęgę. Nie wiem, gdzie widziałaś koty rodowodowe, których matki rodziły po każdej rujce. Skoro tak kochasz koty to czemu nie zgłosiłaś tego tam gdzie trzeba? Takie fabryki kotów trzeba tępić i można wytępić bo nie ma tak, żeby im się nózka nie podwinęła w którymś momencie.

Zacytuję Ciebie:

"Mój Pysiek nie ma rodowodu.Za to jego cechy są idealnie są zgodne ze wzorcem, i nosem takim, jak miały „stare” persy, mały, krótki, szeroki"

Oceniał go jakiś zaprzyjaźniony sędzia felinolog? Czy to tylko Twój pogląd?

"W lutym skończy 13 lat, i nigdy poważnie nie chorował. Czyli nie można powiedzić, że jak nie z hodowli, to chory, a z hodowli będzie zdrowy i piękny."

No jasne, tylko czy ktoś mnożący zwierzęta bez rodowodu zada sobie tyle trudu by je zbadać dokładnie, by dobrać zwierzęta zdrowe pod wzgledem genetycznym? Nie zada...

"ps. znajoma kupowała psa z tzw. "pseudo hodowli" , czyli z domu. Musiała podpisać umowę, którą jak pokazła znajomemu prawnikowi, to ten mało nie pekł ze śmiechu, w pozytywnym znaczeniu. I pytał się czy napewno kota kupiła , czy wypożyczyła, bo w umowie włascicielka zastzregła sobie prawo do odwiedzenia kociak i sprawdzenia warunków w jakich żyje. Gdyby okazały się złe, miała prawo kociaka zabrac.
Wg mnie to b, dobrze o nie świadczyło, a przede wszystkim świadczyło, że nie jest jej obojetne, do jakiego domu kot trafi.

Hodowcy tylko pieniądze liczą"

A TA PSEUDOHODOWCZYNI TO ZA DARMO ODDAWAŁA KOTA, TAK? ALE DOBRODUSZNA KOBIECINA, NIE MA CO... Wcisnęła sobie parę stówek bez odprowadzania składek, bez zrzeszenia i ona to pieniędzy nie liczy... Poza tym bardzo często się zdarza, że hodowcy zwierząt z rodowodem podpisują umowy...

gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując