Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - a z 1980?
Wątek: a z 1980?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-21, 12:33   #903
Melliana
Rozeznanie

Dot.: a z 1980?

Cytat:
Napisane przez wilcza jagoda Pokaż wiadomość

I co z tą biblioteką? Pewnie "unowocześniona" w jakiś "bolesny" sposób... a swoją drogą - uwieeeeelbiam taki postarzałe klimaty
niestety, nie wiem... mieszkam teraz w innym mieście. Podejrzewam, że z niej cegła na cegle i książka na książce nie została...

Cytat:
I co? Koniczynka przynisła szczęście?

Cytat:
No muszę się przyznać - Sapkowskiego nie czytałam... Polecasz?
Owszem Najlepiej trylogię husycką, potem opowiadania, a na końcu sagę o wiedźminie. Tylko proszę, nie sugeruj się "boskim" filmem... porażka.

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
jestem pod wrazeniem -15 razy przecyztac ksiazke! - to u mnie byloby za kare normalnie
no ale nie "Dzieci z Bullerbyn"! to przyjemność w najlepszym wydaniu, zwłaszcza jak ma się te 9 -11 lat

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
wilczajagoda - Sapkowskiego po prostu musisz przeczytac-bo inaczej grzeszysz! Jego saga tak wciaga - ze kilka nocy pod rzad masz zalatwionych -bo po prostu musisz znac zakonczenie. A poza tym jest to tak wieloznaczniowa i wielowatkowa opowiesc, ze przy okazji np. mozesz nauczyc sie laciny a z 'Narrenturm' - poznac alternatywna wersje czasow sredniowiecza i bitwy pod Grunwaldem
i Mikołaja Koppirninga... a raczej, jego dziadka i Amadeja Batę od...butów

A wciąga strasznie. Nawet mój małżonek-nie-czytam-za-dużo-wolę-komputer dał się porwać i dzięki temu mam święty spokój
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując