The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Cytat:
Napisane przez palma_nova
[...] odżywkę DOVE THERAPY HAIR FALL CONTROL**, z moich badań wynika że są naprawdę bardzo dobre, już na początku składu odżywiające, nawilżające i odbudowujące składniki, NIE JESTEM PEWNA CZY DOBRZE PRZEANALIZOWAŁAM (MOGŁABYM POMÓC ANALIZOWAĆ JEŚLI DOBRZE TO ZROBIŁAM W TYCH 2 PRZYPADKACH .
**aqua, cetearyl alcohol, dimethiconol, glycerin, cetrimonium chloride, stearamidopropyl dimethylamine, hedroxyethylcellulose, parfum, borgo officinalis seed oil, ascorbyl palmitate, tocopherol, lysine hydrochloride, silk amino acids, imidazolidinyl urea, tea-dodecylbenzenesulfonate, disodium edta, dmdm hydantoin, citric acid, sodium chloride, sodium benzoate, sodium hedroxide, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, alpha-isomethyl ionone, amyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, citronellol, coumarin, geraniol, hexyl cinnamal, limonene, linalool
Z góry dziękuje 
|
Ta maseczka zdaje się być lepiej sformułowana [przynajmniej w teorii] - składniki odżywcze "naturalne" znacząco wyżej w składzie.
Początek też przyjemny - emolient, lekki silikon, nawilżająca gliceryna oraz kondycjonery.
Trochę zbyt "napakowany" tył składu - dużo konserwantów i innych takich badziewi , ale może to dlatego, że każdy z elementów jest użyty w małym stężeniu, żeby minimalizować ryzyko uczulenia. Trudno to ocenić nie znając stężeń i zamysłów producenta.