Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-21, 14:02   #747
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dzisiaj będę miała więcej czasu i wreszcie zrobię te muffinki twarogowo-owsiano-bakaliowe...pewnie zmodyfikuję przepis na swoje potrzeby Ciekawe co mi wyjdzie
to jest najlepsze własnie w gotowaniu ta kombinatoryka składników i oczekiwanie czy wyjdzie smakowite

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć
Ostatnio pisałam, że was poczytuję (i dzięki temu wiele się dowiaduje na temat tej diety).Dopiero od poniedziałku zaczęłam SB.
Mam pytanie: O której wy jecie obiad?
Ja pracuję codziennie do 17 i obiad jem dopiero po 18 (muszę dojechać do domu i go zrobić) To chyba trochę późno? ale nie mam możliwości jeść wcześniej
Mam zrezygnować z kolacji? To wtedy będzie trochę mało posiłków.
Spać chodzę ok.23
no tak to jest jak sie pracuje
moze warto do pracy wząc cos jako lunch po pracy jakas przekaska i potem spokojne gotowanie ciepłej kolacji która zastapi obiad
ja tak mam posiłki

ok 7 w domu sniadanie w domu zazwyczaj cos ciepłego(omlet owsianka)
10-11 II sniadanie w pracy (zabieram cos do pracy zawijasy albo serek wiejski)
13-14 lunch w pracy (jaks sałatka najczesciej z rybką lub mieskiem)
17 przekaska w domu (jogurt z orzechami, plasterki szynki itd)
19,30 kolacja w domu(piers z kuraka lub jakas zupka itd)

posiłki do pracy przygotowywuje wieczór wczesniej, troche to pracochłonne ale system sprawdza bo jem regularnie. troche brakuje ciepłego jedzonka w trakcie dnia ale rekompensuje herbatkami

Papraczku to jestesmy miesnymi przeciwnościami
a co do owsianki to poprostu płatki owsiane gotowane na mleku najczesciej, ale tez mozna na wodzie przygotowac i dodac serek homo, wiesniaka, lub jogurt
taką najczesciej jem
zalewam płatki do połowy wrzątkiem przukrywam miseczke spodkiem na 5 min potem dodaje jogurt(serek, wiesniak) i dodaje słodzik, cynamon i co tam fantazja podpowie (kako, jabłuszka, migdały itd)
a dzis zajadałam sie wyjątkową owsianką wg effy
warto spróbować

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2009-01-21 o 14:05
telik jest offline Zgłoś do moderatora