2009-01-21, 17:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Napisane przez Wojtusia
Brzmi pysznie  , ale mam pytania
A ma jakiej wielkosci blache wychodzi to ciasto, czy na tortownicę lepiej?
EDIT: juz sie doczytalam ze na blachę......
A ten budyń, to jak, 1 w litrze mleka ugotowac? czy dwa bo normalnie to 1 budyn robi sie w pol litra mleka
|
Są takie duże budynie od razu na 1 litr mleka-o taki mi chodziło.
Jak nie znajdziesz takiego dużego budyniu to możesz zrobić dwa małe, ilościowo wyjdzie tak samo .
Cytat:
Napisane przez gosiek1500
Eleeri to ciasto musi być mega słodkie - chyba bym nie dała rady takiego zjeść, po samych składnikach aż mnie zasłodziło
...
|
Właśnie, że nie jest. Jak nie posłodzisz budyniu i śmietany to właściwie słodzone jest tylko mleko w puszcze dodatkowo zamiast czekolady mlecznej możesz użyć gorzkiej. Herbatniki nie są bardzo słodkie, a krakersy są słone. Smaki sie równiważą 
Cytat:
Napisane przez gosiek1500
Powiedzcie mi zażywacie jeszcze kwas foliowy? Bo kojarzy mi sie że w pierwszej ciąży jakoś długo jadłam, a teraz ginka powiedziała mi że do 12 tyg, a potem witaminy dla przyszłej mamy (ja mam Materne)
|
Ja zażywałam nieregularnie. Właściwie jak sobie przypomniałam . Od poniedziałku do piątku codziennie, bo przed pracą a w dni wolne to już tak różnie . Skończyłam, gdy zaczęłam 4 m-c.
A witamin też żadnych nie łykam. Wyniki miałam b. ładne i ginka nic mi nie mówiła o jakiś dodatkowych witaminach. Zresztą ja wolę te naturalne
Czas edycji: 2009-01-21 o 17:03
|
|
|