Re: ochrona skory w solarium
W solarium najlepiej używać balsamów przyspieszających opalanie dostępnych w salonach solarium. Są sprzedawane nawet w jednorazowych opakowaniach więc nie musisz się rujnować. Filtry są nie wskazane !!!!!!!! Okulary są również na wyposażeniu każdego solarium-jeśli nie to o nie poproś-mają obowiązek Ci je dac, są bardzo ważne. No i ten czas- mnie się wydaję,że 10 min. na pierwszy raz to jednak za dużo. mimo, że masz ciemną karnację nie ryzykuj, bo się okaże,że zamiast sukni będzie potrzebny kombinezon szczelnie zakrywający spaloną skórę. W dobrym solarium powinni Ci doradzić ile minut na pierwszy raz, ja bym proponowała ok. 7, a poźniej dopiero ze dwa razy po 10. Jeśli nigdy wcześniej nie korzystałaś z solarium to nawet po 3 razach może nie być efektów-zależy jak Twoja skóra zareaguje na promienie. Ja raczej nie korzystam już z takiego opalania, powód-skóra straaaaasznie przesuszona. Polecam samoopalacz VICHY-rewelacja w przystępnej cenie. AHA-pamiętaj, że dzień przed opalaniem czy w solarium cy kremem zrób peeling! Pozdrawiam i życzę udanej zabawy, Agi