Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciąża i poród w Irlandii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-22, 17:59   #5
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża i poród w Irlandii

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
No to gratulacje Pakusia
A jakieś ciekawostki ze szkoły rodzenia???
Nie wiesz, jak wygląda poród rodzinny??? Bo z tego co wiem, to mogą być przy tobie dwie osoby... Ale jak to wygląda w praktyce? Pakusia nie przedstawiali Wam tego na zajęciach?
wlasnie nie wiem jeszcze nic o tym jak wyglada porod tutaj

jak narazie mielismy pierwsze zajecia... byla fizykoterapeutka, polozna i pani dietetyk... pokazywala nam jak cwiczyc miesnie pipeczki
pozycje do spania, prawidlowe chodzenie ....o odzywianiu mowily i takie tam poczatkowe rzeczy bylo nas dosc duzo

nastepne zajecia mam 23 marca i wtedy dopiero zaczniemy czesci praktyczne ... czyli oddychanie i pozycje porodowe, karmienie piersia i opieke nad dzieckiem
fajnie bo szpital wystawia zwolnienia dla mezczyzn z pracy tak zeby mogli uczestniczyc w tych zajeciach

wiec tak naprawde dowiem sie wszystkiego wlasnie pod koniec marca no chyba ze pani z herbata cos nam napisze jak to wyglada

w kazdym razie polecam szkole rodzenia w rotundzie... nie zanudzaja a mowia bardzo przydatne rzeczy zobaczymy jak bedzie pozniej

Cytat:
Napisane przez smerfetka781 Pokaż wiadomość
czesc dziweczyny...Ja bede w takim razie jako trzecia. Jestem smerfetka i mieszam w okolicach Cork. Termin porodu mam na 7 luty. Wyglada na to ze pierwsza przekonam sie jak tu wyglada porod. Ja juz jestem po wszystkich wizytach w szpitalu. Wczoraj mialam ta ostatnia przed porodem no chyba ze nie urodze do 18 lutego to wtedy mam sie zglosic. Co do opieki to od samego poczatku jestem z niej nie zadwolona no ale coz. Gdybym tylko miala taka mozliwosc to juz dzis wrocilabym do Polski. Chciala wczoraj zeby zrobili mi usg ale lekarz stanowczo odmowil i powiedzial ze oni tu robia raz i koniec. Tak wiec zostaje tylko isc do prywatnego Polskiego lekarza.
witaj jak ci fajnie ja juz bym chciala urodzic...

tak sie nie moge doczekac tego szkraba malego ze szok

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora