2009-01-22, 17:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Być oryginalnym
Cytat:
Napisane przez novakia
dla mnie to nie robienie czegoś co wszyscy robią, nie uleganie modzie itp, kojarzy mi sie z indywidualnością 
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10599813]Oryginalny - jedyny w swoim rodzaju [/quote]
Cytat:
Napisane przez neseczka
ktoś kto jest oryginalny zazwyczaj tak siebie nie postrzega- to inni patrzą na niego jak na kogoś odmiennego, wyróżniającego się. Osoba oryginalna jest po prostu sobą, tylko w nieco inny sposób od innych  ale namieszałam
|
Cytat:
Napisane przez miziol
oryginalny to nie znaczy od razu jakiś awangardowy czy ekscentryczny ! oryginał to coś jedynego ! każdy może być oryginalny na swój sposób
|
Cytat:
Napisane przez Jacek0x
Ktoś wyżej napisał, że oryginalna osoba sama nie powinna uważać siebie za oryginalną, to inni są od oceniania. CZĘSTO MYLIMY ORYGINALNOŚĆ Z POZERSTWEM. Oryginalna może byc tylko nasza natura, nie można powiedzieć sobie "aaa za 7 minut bede sobie oryginalny aż do poniedziałku".
Na świecie nie ma dwóch całkowicie identycznych rzeczy więc każdy z nas jest w pewnym sensie oryginalny. 
|
Cytat:
Napisane przez Rena
epitet o mocno pozytywnym zabarwieniu, czasem stosowany ironicznie.
|
Cytat:
Napisane przez TmargoT
dla mnie bycie orginalnym to sposob życia,bycia,zachowania i ubierania się taki,jaki tylko nam sie podoba,bez wpływu otoczenia.
można ubierac sie w sposob orginalny,nietuzinkowy i nie przejmowac się krytyką.
można żyć pop swojemu,wbrew zasadom moralnym i społecznym.
można zachowywac się inaczej niż przyjęte normy.
można być szczerym do bólu,nie bacząć na krzywdę innych.
ja preferuję orginalność w ubiorze odpowienią do norm społecznych.nie lubię powtarzających się kreacji,jednak ubieram się zgodnie z wiekiem i budową ciała. 
|
Cytat:
Napisane przez pastelka
Człowiek wyróżniający się czymś nadzwyczajnym w swoim środowisku, czy to wiedzą, wyglądem. Ale nie chodzi o to, żeby sobie zafarbować włosy na czerwono, żeby być oryginalnym. Bo to przymus. Jeśli ktoś sobie zafarbuje włosy na taki kolor, bo mu się to podoba, bo to jego styl, jest oryginalny.
Ale cóż, zwykły Kowalski też jest na swój sposób oryginalny, bez niego taka oryginalność nic by nie znaczyła. Bo czy człowiek z tatuażami na całym ciele jest oryginalny, kiedy każdy inny też takie tatuaże ma?
PS: Podoba mi się ilośc słowa "oryginalny" w tym poście.  Jest bardzo oryginalny.
|
I zadanie domowe odrobione
|
|
|