2009-01-22, 20:34
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: koty perskie
Cytat:
Napisane przez vilandra
a kto ma swoja piwnice? z tego co się orientuje piwnice w blokach , kamienicach są wspólne. Pisałam, juz o prawach kota. Trucie czy znęcanie się zgłasza choćby na policje. Tak, policja tez ma obowiązek się tym zając. I tak było w znanym mi przypadku, gdzie jedenej rodzinie nie podoabało się, że w piwnicy są koty ( nie 20 ) i koty truli. Była u nich policja i interweniwała. Skończyło się.
Czy ludzie sobie nie zdaja sprawy, że jak jest kot, to nie będzie myszy, szczurów a nawet prusaków. Czy musi być powtórka z powdzi w Płocku, gdzie koty były na wagę złota i zwozono je z innych miast, bo był zalew szczurów?
|
Tu nikt nie truje kotów, bynajmniej o tym nie słyszałam, nie widziałam, aczkolwiek nie ma obowiązku udostępniania piwnicy kotom czy innym zwierzętom i słusznie, nie każdy musi sobie tego życzyć. Jeśli ktoś chce otworzyć okienko swojej piwnicy dla kota, to bardzo fajnie, natomiast weż pod uwagę to, ze ludzie trzymają tam swoje rzeczy i niekoniecznie muszą mieć ochotę, żeby wśród tych rzeczy chodziły koty...
A piwnice przypisane są do konkretnego mieszkania i należą do tego mieszkania...
|
|
|