Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-23, 12:04   #415
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość...

Cytat:
Napisane przez karatina Pokaż wiadomość
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Mam na imię Kasia i mam 27 lat.

Bardzo dużo czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do myśli że jestem w grupie wagowej 3-cyfrowej, ale odkąd uświadomiłam to sobie, postanowiłam coś z tym zrobić.

Moja historia wygląda następująco: Nigdy nie miałam problemów z nadwagą. Odkąd pamiętam moja waga wahała się pomiędzy 60 a 80 kilo (mam 178 cm wzrostu)
W 2003 roku (po długim pobycie w szpitalu i terapii farmakologicznej) zaczęło mi przybywać na wadze. Pod koniec 2005 roku ważyłam dokładnie 93 kilo. Pamiętam to jak dziś, bo wydawało mi się to wtedy bardzo dużo. Od tamtej pory przestałam się ważyć z obawy o wynik jaki zobaczę Właśnie wtedy zamieszkałam z moim narzeczonym, który zaczął mnie rozpieszczać i ani się nie obejrzałam, a na koniec 2007 roku (wtedy zważyłam się u znajomych) zobaczyłam na wadze 120 kg.
Przez ostatni rok, wydawało mi się że nic nie przytyłam. Niestety dostałam w prezencie wagę i okazało się że ważę 146 kg!!!! To była dla mnie istny szok.
Z taką wagą zaczęłam nowy 2009 rok i postanowiłam, że koniec z tym i wzięłam się za siebie.

Od 1 stycznia schudłam już 6 kilo - aktualna waga 140 kg, ale bardzo dużo mnie to kosztuje. Jem naprawdę mało i słabo się czuje. Poza tym ćwiczę, co pozbawia mnie już totalnie energii (aqua aerobik 6 razy w tygodniu). 7 lutego idę do dietetyka, aby ustalił mi dietę dostosowaną do mojego trybu życia i potrzeb.

Jest mi bardzo ciężko, dlatego postanowiłam zapisać się do forum o tej tematyce, z nadzieją na wsparcie osób o podobnych problemach. Może macie dla mnie jakieś dobre rady i wesprzecie mnie na duchu?

Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów!
Witamy CIęserdecznie

Gratulujemy pierwszych sukcesów 6kg to dużo oby tak dalej
Super że zaczełaś ćwiczyć to bardzo pomaga

Będziemy siewspierały na wzajem u nas jest b. miła atmosfera i dziewczyny zawsze chętne do pomicy

Cytat:
Napisane przez Karolinkowamama Pokaż wiadomość
Co do wagi to oglądałam wcześniej na allegro i muszę się na którąś zdecydować, dzięki za podpowiedź
Nie ma sprawy

Cytat:
Dziewczyny wczoraj zaczęłam się mierzyć i się załamałam. Nigdy nie miałam takich gabarytów! Kiedyś miałam w biodrach 105cm, poszłam do sklepu dla puszystych a babka powiedziała mi,że jestem szczupła, koparka mi wtedy opadła, ale teraz mam ponad 120cm i bardzo chciałabym do tamtych wymiarów powrócić...
Ja już dawno się nie mierzyłam
Ale nie przejmuj siępracujemy nad tym by było mniej

Cytat:
Zastanawiam się czy to nie kawa blokuje u mnie proces chudnięcia, ale Pysiamn napisała, że pije 3 kawy dziennie...
Ja piję bo ja kawoholiczka jestem

Ale te 10 kg piłam kawkę i chudłam....więc chyba kawa nie blokuje procesu...chudnięca może ew. spowalnia

Ale autor diety Soutch bitch zezwala na picie naturalnej kawy z chudym mlekiem i bez cukru...

więc pijęeeeeeeee

::::::::::::: WAGA STARTOWA::::: STRACONE KG:::::AKTUALNIE:: DOCELOWO::::

pysiamn ------------116kg--------- -10kg -------106kg---------75kg
Tereska ------------142 kg--------- -10kg -------132kg--------- ?kg
Karatina-------------146kg---------- -6kg---------140kg---------?kg
hipciabeti----------- 114kg--------- -4kg -------110kg--------- 80kg
iwonamysza --------106 kg--------- -4kg -------102kg-------- 75kg
kasiamniam--------- 103kg--------- -0kg ------------103kg------- --70kg
gocha077---------- 101,5kg--------- -?kg --------------?kg---------- 60kg
Karolinkowamama---110kg---- ---- -?kg --------------110kg---------100kg

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn