Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - skończyłam studia i jestem bezrobotna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-23, 13:54   #519
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna

To ja pisałąm o tym kursie.
Sprawa wygląda tak:

Niektóre PUPy organizują takie kursy dla bezrobotnych, ale nie wszystkie, przważnie te, gdzie jest wysokie bezrobocie. W niektórych regionach trzeba też być zarejestrowanym na bezrobociu przez min pół roku. U mnie na szczęście nie ma tego wymogu. Kursy te są różne w różnych urzędach pracy i czasami sa orgaanizowane na początku roku, a czasem w środku - w każdej miejscowości inaczej...

U mnie były dostępne kursy (na zielono nazwa kursu, a od myślników wymagania) (ja oczywiście zapisałąm sie na ten 3 ):
Kod:

-Spawanie       metodą TIG       
- dobry stan zdrowia 
       - wykształcenie min. podstawowe 

-Pracownik kadrowo – płacowy zprogramem Płatnik
- min. wykształcenie średnie ekonomiczne - znajomość podstaw obsługi komputera
-Przedstawiciel handlowy z prawem jazdy kat. B
- min. średnie wykształcenie - predyspozycje do handlu - kultura osobista - Pokojowa z językiem niemieckim i 2 tyg. praktyką - min. podstawowe wykształcenie - osoby z zamiłowaniem do ładu i porządku - motywacja do przyuczenia do nowego zawodu -Szwaczka - min. zawodowe wykształcenie - doświadczenie w tym zawodzie Pracownik ochrony z licencją II stopnia - min. średnie wykształcenie - niekaralność - dobry stan zdrowia
-Recepcjonista z językiem niemieckim i 2 tyg. praktyką
- min. średnie wykształcenie - kultura osobista - motywacja do przyuczenia do nowego zawodu
-Kelner – barman z językiem angielskim i 2 tyg. praktyką
- min. zawodowe wykształcenie - doświadczenie w tym zawodzie - motywacja do przyuczenia do nowego zawodu
-Wizaż ze stylizacją paznokci ( tipsy)
- min. zawodowe wykształcenie - zdolności manualne
-Operator sprzęt ciężkiego – operator dźwigu
- min. średnie techniczne wykształcenie - prawo jazdy kat. C
-Technolog robót wykończeniowych w budownictwie
- min. podstawowe wykształcenie - dobry stan zdrowia
-Bukieciarstwo, aranżacja roślin z elementami kas fiskalnych i językiem niemieckim
- min. zawodowe wykształcenie - zmysł artystyczny INNE SZKOLENIA POD ZAPEWNIENIE ZATRUDNIENIA
Radzę przejrzeć oferty waszych urzędów.
może nie będzie tak ciekawie jak u mnie, ale warto o to pytać.

Acha, ja przez to, że mam wykształcenie wyższe, to musiałam dodatkowo przejść rozmowę z doradcą zawodowym, to dziś miałam taką rozmowę

No i kurs całkowicie za darmo

Edytowane przez kasia083
Czas edycji: 2009-01-23 o 13:56
kasia083 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując