Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nauczyciel tez czlowiek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-20, 14:16   #114
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: Nauczyciel tez czlowiek

czytam ten watek i nie wierze własnym oczom...
moja mama jest nauczycielem. zawsze chciala nim byc. nie wybrala studiow historycznych poniewaz nic innego jej nie wyszlo, lecz dlatego ze sie tym interesuje i czuje takie powołanie.
praca nauczyciela łatwa???
jasne. moja mama, zeby sie utrzymac w PODSTAWOWCE ma zribione trz rodzaje studiow podyplomowych. teraz robi czwarte. ponad to co miesiac ma wywiadowki na ktorych musi znosic obelgi, na ktorych musi tłumaczyc dlaczego uczniowie nie moga zniekstzałcac hymnu Polski i rzucac sie sniezkami. co 3 miesiace siedzi godzinami na radach pedagogicznych.
pod koniec polrocza weekendy spedza z dziennikiem, sprawdzianami i kartkowkami. pod koniec roku nie schodzi z kompa wypisujac swiadectwa.
korepetycji nie udziela. ale ja sama chodze na korepetycje. spotykalam sie z nauczycielami, ktorzy brali naweet 60 zł, wychodzac z załozenia ze jesli ktos chce chodzic to zapłaci. ja za korepetycje z matmy płace 15 zł za francuski 25.
wycieczki szkolne. za***ista sprawa. 30 żygajacych(przepraszam za wyrazenie), wrzeszczacych bachorow, ktore traca pieniadze w pierwszym dniu. gimnazjum i ogolniak- nastolatkowie, ktorzy tylko czekaja zeby sie na***.** i cos wywinąc by pamiec o nich zbyt szybko nie znikła.
taaak. zawod nauczyciela jest zawodem godnym pogarddy. jasne, pomyslcie sami. gdyby nie oni wy bylibyscie nikim. wasze zawody nie miałyby prawa istniec bo wasza wiedza byłaby nikła.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując