2009-01-24, 15:51
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grzybica paznokci
Cytat:
Napisane przez lulucelo
no wlasnie to mnie zastanawia w tym wszystkim ze objawy sa , nie sadze ze to bylo odgniecienie bo w sumie tez by tak szybko nie przeszlo, oplamka byla na jednym raznokciu , teraz jpo spilowaniu jest o polowe mniejsza. Wiem o tym lamsilu, i nadal bede go brala, mysle ze bede brala to pudelko lekarstw do konca, i tak samo z lakierem ( loceryl ) ktorego mam zamiar uzywac przynajmniej przez miesiac
Niestety na wizyte u dermatologa musze czekac miesiac , ale z drugiej strony przez ten miesiac wszystko moze zniknac, zwazywszy na tempo, wiec nie bedzie czego pobierac.
Zazwyczaj ludzie ida do lekarza z paznokciem jak juz jest powazne stadium choroby, moze , zwarzywszy na fakt ze poszlam pi ok 15 dniach od mozliwego zarazenia sie to tak szybko przeszlo ? nigdzie ie znalazlam dokladej odpowiedzi.
z innej strony jeszcze lekarka dala mi recepte na miesiac lamesilu , ale przy okazji dawala mi lekarstwa na alergie ktora sie zacznie na wiosne, moze ona rzeczywiscie sie spodziewala takiego szybkiego wyleczenia ? 
|
Widoczne objawy grzybicy paznokci nie pokazują się tak szybko od momentu zarażenia. Rozmawiałam na ten temat z moją dermatolog, ponieważ byłam bardzo zdziwiona, że ta choroba właśnie mnie dopadła. A trafiłam do Niej w początkowym stadium choroby. Zadawałam sobie pytanie: po co kupowałam zawsze drogie skórzane buty, bawałniane skarpety (min 80% bawełny w składzie) i dbałam bardzo o higienę stóp (i nie tylko) a wynikiem jest grzybica?
Radzę brać leki, które przepisał lekarz ogólny, jeśli to faktycznie grzybica mogą pomóc. Myślę, że lekarka przepisała celowo receptę na dwumiesięczną kurację, gdyż grzybica, nie przechodzi szybko, a nawet gdy ustąpią widoczne objawy (paznokieć odrośnie i dostanie zdrowego różowego koloru) kurację lekami nalezy kontynuować jeszcze przez jakiś czas. Jednak mimo wszystko polecam wizytę u dermatologa, ponieważ nie życzę nikomu tak wielkiego rozczarowania jakie ja przeżyłam.
Czas edycji: 2009-01-24 o 15:55
Powód: literówka
|
|
|