2009-01-28, 00:42
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odnawiamy i zmieniamy, proszę o pomoc (;
Hej, to może i ja spróbuję Ci coś doradzić 
Więc na początek popieram poprzedniczki - kupiłabym jakąś ładną narzutę na kanapę. Nie wydawałabym pieniędzy chyba na nowe łóżko, wolałabym przeznaczyć pieniądze na inne rzeczy) Poduszki niekoniecznie bym zmieniała - wystarczy kupić kolorowe poszewki, albo materiał i uszyć samemu (w Ikei są fajne wzory materiałów)
Tą ścianę za łóżkiem można jakoś ciekawie zagospodarować, hm.. wykombinować przykuwające wzrok ramki, może naklejki, fototapeta? Albo nałożyć gips szpachlowy (tak to się nazywa? ) i takie wzory porobić. Jak masz smykałkę to sama mogłabyś szablon zrobić i namalować jakiś wzór na tej ścianie. Tu masz dwa linki do inspiracji, może już widziałaś te strony, ale a nóż pomogą:
http://www.szabloneria.pl/index.php?...jka-dmuchawiec (mi to się tam dmuchawiec strasznie podoba, ale i inne rzeczy są fajne)
www.artofwall.com.pl
Co do mebli, nie wiem czy nie pisałaś czy może ja nie doczytałam (późno jest trochę :P), można tą dwudrzwiową szafę odsunąć od reszty? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1232813752 Bo moim skromnym zdaniem to by tak trochę "odciążyło" tą jedną ścianę, bo tam bardzo dużo tych mebli jest. A oklejenie samych frontów (drzwiczek z zewnątrz) byłoby możliwe? Wtedy to właściwie masz pełne pole do popisu, bo gdyby tak wybrać jakąś gładką okleinę, np jasnobeżową to wszystko by do niej pasowało, a i meble wyglądałyby korzystniej. Poza tym to myślę, że całość będzie się ładniej prezentować jak swoje rzeczy poukładasz w jakiś kartonach, koszykach itepe - pełno jest teraz w sklepach różnych pojemników do przechowywania.
Toaletka jest jak dla mnie super pomysłem, do tego jakieś fajne krzesło, albo pufa.
Jeśli pozwolą ci na to fundusze to zamiast łóżka wybrałabym dywan, wykładzinę.
Twój pomysł: meble zostawić czarno białe, jedna ściana biała a z resztą pokombinować też jest fajny. Ja bym tu zostawiła biały sufit, ściany jakieś ecru czy tam kawa z mlekiem, a np jedną taką intensywną, ciemną (czekolada, śliwka, grafit?)
Mam nadzieję, że się na coś przydałam Pozdrawiam
Edytowane przez free..
Czas edycji: 2009-01-28 o 00:47
|
|
|