Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-01-28, 07:34   #2013
SKAWA
Przyczajenie

Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...

Witam wszystkie kobitki korzystające z tego wątku! poczytałam sobie o czym piszecie i mogę powiedzieć że mam podobne problemy, jeszcze 1 stycznia ważyłam 96 kg przy wzroście 180 cm, wypróbowałam kilka diet i po zrzuceniu kilku kg wracałam po ok. miesiącu do swojej wagi. Obecnie ważę 82,2 kg i mam ciągle tendencję spadkową. od 2 stycznia rozpoczęłam dietę atkinsa trzymając się ściśle jego zasad miałam chwilę zwątpienia ale dietę zaczęłam z mężem i razem się wspieraliśmy. efekty były szybko widoczne po 2 tyg. 3 kg mniej. ale musieliśmy przerwać dietę z powodów takich że opierała się ona głównie na jedzeniu mięsa i po prostu dostaliśmy oboje mięso wstrętu.
Moje wnioski: bałam się że z powodu zaprzestania diety będzie efekt jojo
znalazłam szybko inną dietę w interku i stosowałam się do niej przez 5 dni
na początku przybrałam ok 200g potem waga się zatrzymała
teraz jem trzymając się pewnych zasad:
na razie zero ziemniaków i białego pieczywa, słodycze to było to co kangurki lubią najbardziej teraz jak mnie bierze na nie ochotę biorę 1-2 kostki czekolady do buzi aż się rozpuszczą
pieczywo razowe lub żytnie z różnymi zbożami ( na śniadanie 1-2 kromki kolacje 2)
obiady jeśli jest mięso do tego tylko sałatki jak nie ma mięsa warzywa pod różną postacią z dodatkiem ryżu brązowego lub makaronu razowego, ciemnego
w internecie szukam inspiracji do gotowania jak mam w domu dużo marchewki wpisuję danie z marchewką i wybieram coś co mi się spodoba
po śniadaniu jak mam ochotę na przekąski jem owoce lub biały ser z warzywami
teraz spada mi po 100-200g co drugi dzień więc mam pomału tendencję spadkową więc do wakacji jeszcze trochę spadnie jak mam dobry dzień ćwiczę i używam kremów wyszczuplających
Moim kolejnym krokiem jest ćwiczenie Nordic walking - marsz z kijkami, kupiłam sobie na allegro książeczkę o tym na czym to polega jedna pani która zaczęła uprawiać nordic walking schudła 35 kg
Mam nadzieję że ktoś dobrnie do końca mojego wywodu. Pozdrawiam

SKAWA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując