Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Granice rozsądku - czyli ile flakonów można posiadać? ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-12-23, 20:26   #3
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: granice rozsądku - czyli ile flakonów można posiadać? ;)

W sondzie zaznaczylam 5 flakonow. Oczywiscie posiadam duzo wiecej, nawet nie wiem, ile dokladnie. Kiedys liczylam i wychodzilo sporo ponad 20. W sumie w domu mam chyba z 60, ale to taka laczna kolekcja moja i mojej mamy Wiele zapachow to resztki (choc sa w ilosciach ok. 20 ml), ktorych nie uzywam, czasem sporadycznie na jakies wyjscia albo po prostu wacham. Poza tym kolekcjonuje puste flakony. Niektore z tych perfum juz sie chyba nawet troche zepsuly Moja mama jest moim wzorem jesli chodzi o perfumy. Ma ich zawsze najwyzej 5 flakonow (ostatnio chyba ciut wiecej), ale kazdego z zapachow uzywa na okreslone pory roku/wyjscia itd. Zawsze wykancza dany zapach, albo zostawia minimalna ilosc. Jesli cos jej nie lezy, po prostu daje babci albo mojej siostrze. Zawsze wybiera odpowiednie zapachy, z klasa (ma m.in. Coco Coco Chanel, Eau du soir, Stelle, Silver rain, Lalique itp.). Zazdroszcze jej glownie tego, ze zawsze potrafi cos zuzyc Mnie wszystko dosc szybko sie nudzi, stad wielka kolekcja. Oczywiscie sa zapachy, do ktorych wracam i ktore "dubluje", bo sie z nimi zzylam. Ciagle mam ambitne plany wykonczyc to, co mam, zanim kupie nastepna "flaszke". Niestety, nie udaje sie to. Sa momenty, kiedy mysle, ze juz wszystko znam i nie potrzebuje niczego nowego, ale szybko okazuje sie, ze zapach, ktorego dawniej nie znosilam, staje sie moja miloscia Czasami jest mi zle z moja pasja, glownie dlatego, ze majac takie zapasy w domu, nie moge kupic niczego nowego Potrafie bez nowych perfum wytrzymac jakies 2 miesiace (to chyba duzo?). jestem uzalezniona od poznawania, testowania, ogladania flakonow. To jets moja pasja i nie umiem z niej zezygnowac. Jednoczesnie moim marzeniem jest miec najwyzej te 5 ulubionych zapachow, ktore moglabym stosowac naprzemiennie. Albo wykancza stare i kupowac nowe Nie umiem rozstawac sie z czyms z mojej kolekcji, bo lubie "przypominac" sobie zapach. Perfumy to hobby jak kazde inne, ale rozsadek ciagle podpowiada mi, ze przesadzam. Poza tym chyba bardziej cieszy mnie jedej flakon pieknych perfum nich kilkadziesiat zapachow, sposrod ktporych nie wiadomo co wybrac
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując