2009-02-01, 22:33
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Ok to jeszcze w celu wyjasnienia tym nieswiadomym
Cytat:
Napisane przez tinkussia
rasowy osiedlowiec, a co to? 
wszystko da się przewidzieć, ja widzę jak mój pies stroszy uszy i pilnie wypatruje jak coś zauważy- wiem że wtedy będzie chciał nawiać więc zapobiegam temu, psy są przewidywalne wystarczy trochę je poobserwować... trzeba też obserwować otoczenie, czy nie pojawia się na horyzoncie coś przez co pies może się rozproszyć i ucieć, tzreba budować z psem więź żeby jak się w końcu opamięta zauważył, że jego pan, przyjaciel, przewodnik zniknął i zacząć go szukać ale do tego trzeba ogromnej pracy, a nie tylko puszczenia psa na łąke i zajęcia się własnymi sprawami... 
|
rasowy osiedlowiec to taka metafora moja droga- chodzi mi o psy rasowe z mojego osiedla- tak dla twojej wiedzy. Oj dziewczynko, widze ze i tak nadal nie rozumiesz, moj pies nie uciekal bo cos zauwazal albo go cos rozpraszalo, uciekal bo czul gdzies suki, a tego nie zaobserwujesz, nie mam pieskiego nosa wiec tego nie wyczuje w ktorym to bedzie momencie, raz bywalo normalnie i potrafil chodzic przy nodze, innym razem, poprostu nagle dawal susa, a wychodzac na spacer moja droga z psem nie zajmuje sie swoimi sprawami a tylko i wylacznie psem, tylko niestety w momencie gdy pies nagle ci czmycha nie masz kilometrowych rak albo biegu szybkosci geparda zeby go zlapac..
Cytat:
Napisane przez kukis
Nie zostaje nic innego jak tylko czekac, az ci sie noga kiedys podwinie na tych pseudohodowlach i stracisz psa szybciej niz on zrobi pierwsza kaluze w przedpokoju.. Hmm wtedy tylko zostaje powiedziec: "A nie mówilam".
|
Tak ladnie zyczysz ludziom? No to hmm chyba nie podziekuje. Nie powiem tez wzajemnie, bo chyba w przeciwienstwie do Ciebie wole zeby kazdy mial zdrowego i dlugowiecznego psa
A pozatym tak jak wyzej napisalam zejdzcie z tematu mojej osoby i moich psow, nie widze tutaj tytulu "carri_esce i jej psy", zajmijcie sie odpowiednio tematem pseudohodowli, ja takiej nie posiadam, wiec trafilyscie pod zly adres.
|
|
|