Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-02, 21:57   #154
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Margo- przepraszam, że jestem taka upierdliwa, wiem, zboczenie zawodowe, ale włączanie dziecku lektora, który czyta za nie książkę, to robienie dziecku krzywdy. Ja wiem, że program jest teraz tak upychany, że ledwo wyrobić się da, ale da się. Czytanie uczy dobrego wysławiania się, uczy ortografii, poszerza horyzonty, buduje wyobraźnię, wzbogaca człowieka. Ja wiem, ze niektóre lektury są najnormalniej w świecie durne, ale to jest kanon i trzeba go przeczytać. Żeby zresztą stwierdzić, że coś jest durne, trzeba to poznać.

Mały Książę nie był czytany w szkołach 15 lat temu? Bo 10 to był na pewno, wydaje mi się, że wcześniej też. Są książki, które trzeba znać. Nie koniecznie się nimi zachwycać, ja podobnie jak santos zupełnie niefajne zdanie mam o Małym Księciu, ale trzeba mieć na czym się oprzeć w wyrabianiu swojej opinii.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora