Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapoznanie rodziców
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-03, 19:05   #1
KiNgUsIa_86
Raczkowanie

Question

Zapoznanie rodziców

Witam!

Jestem z moim TŻ ponad rok. Nasi rodzice jeszcze nie mieli sposobności się poznać- nie licząc sytuacji, kiedy mój tata tylko w biegu podał rękę rodzicom chłopaka i się przedstawił- sytuacja niezaplanowana, więc nawet nie było okazji na nic więcej. Jednak za każdym razem, gdy jestem z TŻ u jego rodziców na kawce, jego mama dyskretnie pyta, co słychać u moich rodziców. Poprostu zawsze odnoszę wrażenie, jakby delikatnie sugerowała, że mogliby się poznać. Moi rodzice przepadają za TŻ, a jego też bardzo mnie lubią. Wiedzą też, że planujemy wspólną przyszłość.

Moje pytanie- kto powinien zainicjować spotkanie rodziców? Moi rodzice powinni zaproponować to rodzicom TŻ, czy na odwrót? A może to ja ze swoim chłopakiem powinniśmy zorganizować? Dodam, że nie mieszkamy jeszcze razem- tylko czasem pomieszkujemy (w weekendy)- mój TŻ mieszka sam. Ale może rzeczywiście powinnam wtedy przejąć obowiązki "pani domu", wysprzątać ładnie mieszkanie, upiec ciasto i się tym zająć? Czy w ogóle jest na to jakaś reguła?

Edytowane przez KiNgUsIa_86
Czas edycji: 2009-02-03 o 19:06
KiNgUsIa_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując