Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostrzeżenie dla użytkowniczek naszego podforum! Zamykamy wątki "japan style"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-04, 09:22   #1
Ćwirka
ćwir ćwir

Ostrzeżenie dla użytkowniczek naszego podforum! Zamykamy wątki "japan style"

Dziewczyny, mamy do Was parę słów.

Od jakiegoś czasu na naszym podforum istnieje dziwny proceder obchodzenia regulaminu. Dostajemy z Turkusem informacje, że osoby, które nie spełniają wymogów regulaminu(czyli nie mogą brać udziału w zamówieniach, bo albo niedawno się zarejestrowały, albo mają kilka postów) nagabują osoby, które są upoważnione do uczestniczenia lub organizacji zamówień, żeby wzięły je do zamówienia po cichu, przez gg lub PW. Do Organizatorek normalnie się zgłaszają przez PW i proszą, żeby zamówić dla nich kilka dodatkowych sztuk i nierzadko proponują za to prowizję. Do uczestniczek z kolei piszą PW, żeby uczestniczki udawały, że to ciuchy dla nich, czyli żeby do swojego zamówienia dołączyły kilka ich ubrań, wpłacają uczestnicze swoją część, następnie organizatorka zamawia, wysyła do uczestniczki, które z kolei wysyła do "trolla". Wiemy z Turkusem, że kilka osób praktykowało takie zachowania, wiemy nawet konkretnie o kilku osobach, które szły na taki układ, bo niestety trolle bywają tak uprzejme, że potem donoszą, że ktoś im wyświadczył przysługę.

Ja sama osobiście dostałam kilka PW od różnych Sprzedawców, którzy trafili na nasze podforum i się chcieli dowiedzieć o jakość ubrań, skąd warto zamawiać itd. Póki były to grzeczne pytania, odpowiadałam, bo czemu mam nie pomóc, ale jak dziś jedna z naszych uczestniczek dostała PW z propozycją opłacenia informacji o chińskich sklepach, miarka się przebrała.

Obydwie z Turkusem postanawiamy, że wszelkie wątki typu japan zostają do odwołania wycofane z zamówień. Koniec z zamawianiem z tych stron. Zbyt wiele problemów one powodują, ciągle są tam jakieś zadymy i niejasne sytuacje. Są najbardziej oblegane, sporo osób przyciągnęły na Wizaż, tylko po to by obejść wysokie ceny na Allegro, nie pomogły ograniczenia.

Ostrzegamy też, że od tej pory jeśli dojdzie do nas informacja, że ktoś zgodził się na przyjęcie propozycji sprzedania informacji- osoba ta od razu dostaje bana. Osoba, która proponuje taki układ oczywiście od razu też.

Zdajemy sobie sprawę, że spora grupa uczestniczek jest fair i nie zgadzała się na takie propozycje lub nawet o takich nie słyszała. Przepraszamy te osoby, że pozbawiamy je możliwości korzystania z tych sklepów, ale na chwilę obecną jesteśmy zmuszone to zrobić.Mamy nadzieję, że uda nam się znaleźć jakieś rozwiązanie.

Wątek jest otwarty, jeśli macie pytania, jakieś wątpliwości-zapraszam do dyskusji.

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2009-02-04 o 09:27
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora