Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-04, 12:07   #2007
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
aliah mi i lekarz i położna mówili ze żótaczka fizjologiczna po porodzie spotyka większość dzieci i nie ma dowodu na to ze przepajanie ją skraca... jak sama nazwa wskazuje jest fizjologiczna i fizjologia organizmu dziecka decyduje o tym jak szybko sie kończy...bez związku z przepajaniem... (jak z pepkem niektórym odpada po 5 dniach innym po 2 miesiącach) ale dziecko musi byc pod opieką lekarza by nie przekształciła się w poważniejszą wersje tej samej choroby..
Zdaje sobie sprawe z tego, ze zoltaczka niemowleca jest fizjologiczna (okolo 75% dzieci ja ma) co przeciez wcale nie znaczy ze robi dziecku dobrze. I mysle, ze jesli da sie jakos przyspieszyc jej ustepowanie to czemu tego nie zrobic.
I niestety zdarzaja sie przypadki dzieci, ktore przechodza ja wyjatkowo ciezko...

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
wow to porody tez wstrzymane, niezle
Tylko w przychodzi polozne wziely wolne. W szpitalach mam nadzieje, ze nie.
Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
wiecie co, nie ma jak dobrze zaczac dzien. mala lezy na macie ja jem sniadanie. otwieram jakas gazete, a tam... byla dziewczyna mojego tz. artykul jaka to ona jest wspaniala matka, zona, opiekuje sie domem, dzieckiem, pracuje zawodowo, ma pasje i inne rzeczy. i w dodatku jak pieknie dba o siebie

no
No nie ma to jak milo zaczac dzien...

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mamy już zabawki LAMAZE. Moje dziecko ma lalkę Emilkę a ja nie mam dziecka . Teraz to ja muszę się prosić o chwilę uwagi. Co ta lalka w sobie ma
A nie mowilam.

I ciesze sie, ze z Maja wszystko dobrze.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora