2009-02-05, 10:44
|
|
Przyczajenie
|
ja... sama nie wiem czy jestem chora.
Nigdy bym nie pomyslala. Ja chora? Na anoreksje? Nie... Okej zawsze mi sie strasznie podobaly MK Olsen i te wychudzone anorektyczki, modelki, ale jakos nie specjalnie dazylam zeby byc taka jak one, bo zawsze wiedzialam ze to jest po prostu CHOROBA. Ale ostatni obejrzalam ten 40 sekundowy filmik na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=XRvV3...eature=related
i dal mi do myslenia... Jeszcze trzy lata temu bylam pulchna, taka jak ta dziewczyna na filmiku (oczywiscie ta w lustrze). Dzisiaj mam niecale 18 lat, ubrania nosze rozmiar 32 ktore i tak czasem sa na mnie za duze, wlosy w tragicznym stanie i zawsze jak cos zjem to mam to myslenie "co ja zrobilam, bede gruba", ale absolutnie no... ja nie jestem chuda! Bynajmniej! Ludzie mi mowia ze powinnam przytyc blabalbla ale to nie jest zadna anorektyczna obsesja, nie robie glodowek, jem -okej mneij niz powinnam- ale jem, i to nie 300 kcal dziennie tylko najmniej to ok 600 kcal a gora 1500 dziennie.
Pisze gdyz xczytajac to forum polecacie wizyte u psychologa nawet tym najmniejszym podejrzeniom o anoreksji. Ale ja nie jestem napewno anorektyczka... i zastanawiam sie co mi powiecie?
|
|
|