2009-02-08, 11:10
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witam Dziewczyny! ;-) Dziś drugi dzionek diety (dziekuję za informacje o nabiale, czytałam ze można jedną porcję dziennie a ja mleko uwielbiam-0% oczywiście i wypije je sobie czasem ale napewno nie już jako posiłek;>). Na śniadanko zjadłam twaróg chydy z pomidorkiem, na drugie śniadanie planuję jogurt i ogórasa, a na boiad zakupiłam już pierś z kurczaka więc może zrobię ją sobie z pieczarkami Zamierzam spisać sobie jadłospisy na kilka dni, bo jak tak wchodzę do kuchni bez pomysłu to od razu mi się rzucają w oczy te wszystkie zabronione rzeczy ;-)
A teraz z innej beczki- kupiłam gazetę- 'Vita' i tam jest cały artykuł o SB, jednak coś mnie zastanawia
Do każdej fazy są listy 'te produkty wybieraj' i 'tych poroduktów unikaj'. Narazie skupiłam się na pierwszeh fazie i tutaj w dozwolonych produktach pisze że można:
-wołowine:chude części(polędwica lub górna część udźca)- wyczytałam na internecie, ze nie można
-wieprzowina- chuda gotowana szynka, polędwica -wpieprzowiny też nie znalazłam, żeby było ożna
-drób (bez skóry)- mięso z pierso z kurczaka lub indynka, szynka z indyka -o czynce też nie słyszałam (2plasterki dziennie)
-ryby morskie
-jajka całe (3 na tydzień) tylko?!?!?!?
-cięlecina- antrykrot, udziec kolejne mięso
-sery z obniżoną zawartością tłuszczu
-orzechy-20sztuk
-warzywa(są wypisane)
Reszta się zgadza Więc uświadomcie mnie Dziewczyny, bo już nie wiemm co o tym myśleć.
|
|
|