Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena planu odchudzania (10kg) - proszę o pomoc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-09, 15:55   #1
zzzuzia
Przyczajenie

Ocena planu odchudzania (10kg) - proszę o pomoc

Witam,
zaczęłam się odchudzać. Ważę około 70kg przy wzroscie 170cm, a chciałąbym zrzucić 10kg. Wcześniej ważyłam 64kg, zrzuciłam te 4kg, a potem efekt jojo dorzucił mi te 10kg, dlatego wiem, że będzie mi je ciężej zrzucić. Ale mam ogromną motywację. Plan odchudzania ustawiłam sobie tak, aby wszystko co robię, jak ćwiczę, co jem, nie stanowił dla mnie problemu (tylko to co lubię), aby nie wrócić później do złych nawyków. Najbardziej interesuje mnie odchudzenie nóg i pośladków.

Założyłam taki plan. Prosiłabym osoby doświadczone o ocenę / poprawę, jeśli coś robię źle.

DIETA
- jem ok 4 posiłków dziennie co 3h
- nic smażonego, żadnych sosów na bazie mąki, z majonezem, zero białego pieczywa, soli; tylko sałatki, gotowane warzywa, kurczak, na śniadanie jajko, pieczywo wasa, jogurt, serek twarożkowy, jakaś wędlina, kabanos, lubię przyprawiać curry, pieprzem lub jakimiś ziołami - oczywiście nie wszystko razem, to tylko lista tego co jem
- ostatni posiłek ok 17-18h
- jem małe porcje
- nic gazowanego, z alkoholu raz na jakiś czas lampka wina i to wszystko
- do śniadania i obiadu biorę jeszcze tabletkę BIO CLA na spalanie tkanki tłuszczowej
- 2-2,5 l wody niegazowanej Żywiec dziennie

ĆWICZENIA
- 4x na tydzień basen - pływanie żabką lub z deska (na zmiane przy rękach i nogach) - po 40min
- codziennie (oprócz niedzieli dla odpoczynku) rano i wieczorem gimnastyka (ok 30min): moje ulubione ćwiczenia (głównie wykonuję nr 1,9 i 12 po 40 powtórzeń) znajdują się na tej stronie - http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...8&dz=11&page=1
- 2x po 50 brzuszków rano i wieczorem
- mam stepper na którym ćwiczę 2x w tygodniu - 2x po 15min
- wszędzie staram się chodzić, samochód poszedł w lekką odstawkę

DODATKOWO
- odstawiłam tabletki antykoncepcyjne

BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA POMOC!

Edytowane przez zzzuzia
Czas edycji: 2009-02-09 o 15:58
zzzuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując