Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - buty ze skory naturalnej - gwarancja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-02-09, 22:38   #1
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

buty ze skory naturalnej - gwarancja

witam kobietki

probowalam szukac na wizazu i na internecie ale nie znalazlam nic co by odpowiedzialo na moje pytania

sprawa wyglada tak. moj TZ dwa dwa miesiace temu zauwazyl iz buty firmy nike zaczynaja pekac i puchnac delikatnie na wierzchu. sprzedawca w dniu zakupu poinformowal iz sa to buty ze skory naturalnej. jakie nasze zdziwienie kiedy dzisiaj pani dala nam raport od rzeczoznawcy gdzie napisane jest ze buty zachowaly sie tak poniewaz byly poddane dzialaniu wody i wilgoci. coz TZ dbal o buty po kaluzach nie biegal a po drugie wydaje mi sie ze skora naturalna nie powinna sie tak zachowac gdy sie o nia dba jak sie powinno.

rzeczoznawca napisal " dokonujac ogledzin przedstawionego obuwia nie stwierdzan istotnej jego niezgodnosci z zawarta umowa. stwierdzam natomiast uszkodzenie skory wirzchniej cholewek polegajace na pekaniu i czesciowemu oddzieleniu lica skory wierzchniej cholewki. skora wierzchnia wykazuje nadmierne zawilgocenie nadmierne zwilgocenie doprowadzilo do tzw puchniecia jej lica i oddzieleniu od podloza. nadmieniam iz wedlug ustawy o szczegolnych warunkach sprzedazy konsumenckiej i zmianie kodeksu cywilnego jezeli niezgodnosc towaru z umowa ujawnia sie w ciagu 6 miesiecy od chwili zawarcia umowy i wydania towaru nalezy domniemac ze ta niezgodnosc istniala w chwili wydania. w przypadku stwirdzenia niezgodnosci towaru po uplywie 6 miesiecy od chwili wydania nalezy stwierdzic jego zgodnosc z umowa w chwili wydania. od chwili wydania mnelo 6 mieisecy wiec przepis ten ma zastosowanie. "

co mozemy dalej zrobic. buty malo nie kosztowaly a oni w sklepie daja nam rabat 50 zł na zakup innego obuwia ale za te pieniedzy oddac nie chca i naprawic obuwia tez nie. buty byly kupione jako pelnowartowsciowe i nie wiemy skad ten dopisek o szesciu miesiacach

moze ktos mial podobny przypadek

z gory dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam Tiaara
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2009-02-09 o 22:53
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując