2009-02-10, 22:28
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Karty kredytowe....?!
Cytat:
Napisane przez angel001
a jakie koszta ponosicie za posiadanie takowej karty kredytowej? slyszalam cos o oplacie rocznej za karte, ile to gdzies wynosi? I czy oprocz tego są jeszcze jakies dodatkowe oplaty  ?
|
od wielu lat korzystam z Citi i nie wyobrazam sobie zycia bez tej karty
co do oplat to zwykle zalezy to od rodzaju karty (visa, mastercard, potem ich rodzaje - srebrna, zlota, platynowa itp)...jakis czas temu bylo to chyba min. 60/ 75 zl/rok...ale z jakiegos powodu (mi nieznanego) Citi zniosl mi dozywotnio te oplate )
co do oplat obowiazkowych to jest tylko jedna - tzw. pakiet bezpieczenstwa - 6,5 zl/m-c...
dodatkowo mozna zamowic sms przy kazdym zmianie salda (to bardzo ulatwia kontrole wydatkow!)- ok. 5 zl/m-c i jakies dodatkowe ubezpieczenie - to bylo okreslone jako % od wydatkow (nie korzystam, to nie wiem dokladnie)...
ponadto, przy splacie w terminie calej kwoty (ok. 51 dni kredytu) nie ma oplat, jesli splaca sie kwote minimalna, to reszta jest oprocentowana chyba ok. 39% w stosunku rocznym...
no i kredytowe nie sluza do wyplat w bankomatach, tzn. mozna, ale jest to drogi interes wyplaty z bankomatu lepiej realizowac z kart platniczych/debetowych dodawanych do konta...(kredytowa nie jest powiazana z zadnym rachunkiem w tym samym banku)...
mam nadzieje, ze troszke pomoglam
|
|
|