Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty perskie - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-16, 21:37   #230
gunia 23
Rozeznanie

Dot.: koty perskie

Ja skazuje na śmierć setki kotów? Wybacz, ale to nie ja kupuję te koty, które niepotrzebnie się w ogóle urodziły bo ktoś uważał, że na nich zarobi i tym samym nie powoduje by ich matki rodziły ponownie... Co się dzieje z tymi kotami nie kupionymi? Pewnie wracają do swoich pseudohodowców bo na pewno nie są uspypiane, chyba że umierają a o to nie trudno... bo w schroniskach ich jakoś nie widać... I wybacz ja nie znam hodowli rodowodowych kotów, które sprzedają swoje koty do zoologów bo to robią tylko pseudohodowcy, a tych nie będę nawracać słowami, wystarczy, że nawracam ludzi, którzy chcą kupić koty z niewiadomego źródła i poprzez to, że w końcu nie dochodzi do zakupu to ten pseudohodowca zastanowi się później kilka razy nim znów powoła na świat nowe koty bo liczy się z tym, że może ich nie kupić nikt i to przyniesie mu straty... Ale w sumie komu się tłumaczę, osobie, która popiera "przydomowe pseudohodowle"?

Poza tym piszesz najpierw, że jakaś kotka okociła Ci się w komórce, później, że w domu...? Ja podjęłam się wychowania 9 kotów i uważam, że nie wiem co by musiało nastapić, żebym je oddała przed 12 tygodniu bo nie ma takiej KONIECZNOŚCI...
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując