Dot.: Co zrobić z bólem głowy i uszu w czasie ćwiczeń???Poradźcie!!!
hej
ja miałam dokładnie ten sam problem!
ból głowy zaczynał się przy większym wysiłku-mało , że ból głowy, ale i oczu! jakby ciśnienie w oczy mi szło -głównie przy brzuszkach i ćwiczeniach , gdzie głowa dotyka podłogi....ale też przy ćwiczeniach o szybkim tempie jak aerobiki itp.....a ciśnienie mam zawsze dużo poniżej normy-niemal jak chodzący trup...
rada oczywiście się znalazła.....po prostu tak trzeba dobrać ćwiczenia tak, żeby ich trudność, a raczej wysiłek stopniowo wzrastał, po czym wykonujesz coś lżejszego
osobiście super sprawdza mi się seria ósemek -każda na inną partię ciała (efektywne, a jednocześnie przy tej przypadłości rewelacyjne)-bo z czasem możesz dodawać coś jeszcze....
-a co do różnego rodzaju brzuszków, przy których czaszka mało mi nie pękała....pomagam sobie takim sprzętem do robienia brzuszków- nie mam pojęcia jaka jest jego nazwa- grunt, że kładziesz głowę na nim, a z przodu jest drążek na którym kładziesz ręce i tak oto problem po prostu zniknął..
...oczywiście widzę też, że z czasem problem ten zanika- chyba jest to w dużej mierze kwestia przyzwyczajenia stopniowego organizmu do wysiłku
nie poddawaj się i ćwicz...