Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących :D
Zuziu, z przyjemnością
Żurek gotuję na wodzie po boczku. Potem przysmażam pocięty boczek, cebulę - dobrze przesmażam i do gara Siekam drobno kaszankę i do gara. Jak się trochę rozgotuje to wrzucam 2-3 ząbki czosnku i 2 grzybki (wcześniej umyte i zalane wrzątkiem). Dorzucam ze 2-3 listki laurowe i ze 2 kulki ziela angielskiego. Jak już wszystko jest dobrze rozbełtane dolewam barszczu z butelki i gotuję jeszcze z pół godzinki na bardzo małym ogniu. Do tego podaję tłuczone ziemniaki ze smożonym boczkiem z cebulką i obficie posypuję koperkiem.
Brzmi strasznie, smakuje genialnie
__________________
Poglądy trzeba mieć tak ciasne,
By cenić zdanie tylko własne.
Na ciasne łby. Jan Sztaudynger
|