Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zmarszczki, pergaminowa skóra pod oczami, "kurze łapki", pryszcze, przebarwienia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-05-29, 11:25   #1
iwa
Przyczajenie

Zmarszczki, pergaminowa skóra pod oczami, "kurze łapki", pryszcze, przebarwienia

zmarszczki (zwłaszcza pionowe nad nosem), pergaminowa skóra pod oczami, "kurze łapki" ,łojotok (a właściwie łojooootok), rozczłapane pory, na nosie i policzkach rozszerzone naczynka, jakieś nowe pryszcze, inne, niż dotychczas (ki diabeł ? - pewnie rosacea), brązowe plamy po pryszczach i takie samoistnie powstałe też. To sama tylko twarz, ale na razie na tym poprzestanę. Czy tak ma każdy, kto się zbliża do czterdziestki? Totalna załamka. Co ja mam używać, przecież nie mogę się dwa razy dziennie paćkać zawartością dziesięciu słoiczków: jeden na to, drugi na to, trzeci na tamto itd. Na dodatek moja skóra nie cierpi AHA i BHA, toleruje tylko LHA, który pięknie czyści pory, ale nawet ich nie zmniejsza. Na łojotok zauważalnie pomagają mi tylko kapsułki z kwasem gamma-linolenowym (wewnętrznie; niestety ostatnio nie mogę brać, bo mam okropnie chory żołądek). Często mam ochotę nie smarować się już niczym, nie łykać nic i tak się zestarzeć, ale wciąż mam wrażenie, że epatowanie zaniedbanym pyskiem to nie jest dobry pomysł. Ratunku!!! Czy można wybrać jakieś dwie, góra trzy rzeczy (mam na myśli kremy/emulsje/żele m.in. z funkcją nawilżania), które powinnam wybrać? Nie śmierdzę groszem, więc nie mogą być zbyt drogie... Na co się wybrać (i gdzie) do kosmetyczki lub lekarza, żeby nie stracić majątku?
Czy niektóre z tych rzeczy nie mają przypadkiem związku ze stresem i chorobami?
iwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując