Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Depilacja i jej widoczne efekty, które nie do konca są takie jakich oczekuję!!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-05-29, 13:26   #1
Maharet
Raczkowanie

Depilacja i jej widoczne efekty, które nie do konca są takie jakich oczekuję!!!!!

Od kilku lat różnymi metodami usuwam zbędne owłosienie. Niestety od jakiegoś roku nie wiele to daje, gdyż włosy nawet od razu poscięciu są wciąż widoczne (jestem brunetką, więc moje nogi pokrywają czarne kropki jak u faceta, który goli się od 20 lat!!!!!!!). Ktoś powiedział mi, że to dlatego, ze używając zwyczajnej maszynki do golenia zbyt naciągnełam skórę i "rozpłaszczyłam" mieszki włosowe, a skóra "nie zakrywa mi podstawy włosa". Próbowałam depilatora elektrycznego jednak na niewiele się on zdał, bo włosy odrastają mi prawie tak szybko jak po ogoleniu, a do tego mam brzydkie czerwone kropki na nogach. Nie wiem co mam z tym zrobić!!! proszę o jakąś radę. poza tym chciałabym dowiedzieć się czy można znacznie opóźnić odrastanie wlosa tak by depilacja mogła odbywać sie w odstępie tygodnia,a nie codziennie... próbowałam już wszystkiego, może coś źle robię???!!!
Maharet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując