2009-02-24, 10:13
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: e-torebka.pl - torebki w stylu gwiazd na każdą kieszeń.
Cytat:
Napisane przez hihi
Piszesz, że torebka sie rozwala, ale reklamowac nie będziesz...? Szczerze mówiąc to nieistotne czy oni szyją, czy nie szyją - biorą wygórowaną kasę (no ja mam torebki po 99zł od nich...) za torebki, które po kilku uzyciach się niszczą, więc albo niech obniżą cenę albo wpłyną na podwyższenie jakości.
Pisanie - "towar jest beznadziejny, ale ja sie nie czepiam" jest totalnie bezcelowe, bo każdy kto próbował coś reklamowac i wyegzekwować swoje prawa wie, że tylko zdecydowane i zasadnicze postulaty moga przynieść jakiś efekt...
|
No tak, ale ja kupiłam moje torebki pod koniec października. Po 4 miesiącach użytkowania zaczęły się robić te pęknięcia i narazie są małe i mi nie bardzo przeszkadzają.
Inaczej jest w sytuacji karoli_sz, bo jeśli torebka (wcale nie za bezcen) rozwala się po 2 tygodniach to jasne ze coś jest nie tak. Co wiecej, Karola, pamiętaj, ze w tym momencie to na sprzedawcy ciąży cięzar dowodu- to znaczy, że on musi udowodnić Ci że to TY źle użytkowałas torebkę i w konsekwencji powstały pęknięcia, a nie odwrotnie ( to bardzo ważne) . No i w tak krótkim czasie istnieje domniemanie, że towar był wadliwy juz w chwili zakupu (czyli , że materiał był tak kiepski że minimalne użytkowanie sprawiło, że powstały pęknięcia). W mailu do nich możesz zaznaczyć, czego chcesz (czy zwrot czy wymiana czy naprawa itp) i sprzedawca jest związany Twoim wyborem. Na odpowiedź na Twoje rozsxczenie ma 2 tygodnie, jeśli przez tyle nie odpowie to znaczy, że uznał reklamacje.
|
|
|