2009-02-26, 14:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009
Bylismy dzis z malym u nowego pediatry...i jestem zadowolona, facecik taki "chłopek roztropek, troche smieszny, troszke sie jaka, ale jest super, na kazde pytanie odpowiada wyczerpujaco a nawet az za duzo 
Dawid wazy 3360g czyli dzis ma rowny miesiac i od wagi spadkowej w szpitalu od 2200 g przytyl w ciagu miesiaca 1160 g, ze wzrostem to cosik mu ubylo cm tzn dzis jak go zmierzyl to namierzyl 51 cm i mowi ze w szpitalu to roznie mierza, nie zawsze dokladnie bo to na szybko, bo to nie dokladnie przykladaja centymetr do tego miejsca na glowie co powinni itp.....ogolnie ze wszystkim innym jest wszystko OK, kazal nam na pampersa dawac tetre tak zapobiegawczo! Dostalismy skierowanie na USG bioder (wizyte u ortopedy mamy juz dawno zapisana na 17 marca) i USG glowy ( o to sami poprosilismy bo mamy tak napisane na wypisie ze szpitala) ale lekarz mowi ze jesli obwod glowy jest taki jak powinien (a jest) to nic zlego sie z glowa nie dzieje ale mozna zrobic! Odnosnie czyszczenia nosa to tylko kilka razy na dzien sprayem psikac i tyle, odnosnie sisiaka i tego nieszczesnego naciagania skorki to on radzi to odciagac przy kapieli i przemywac riwanolem, mowi ze rozne sa teorie na ten temat ale lepiej to robic bo jesli sie nie robi to najczesciej w wieku kilku lat konczy sie to zabiegiem chirurgicznym! Dawid jest na mleku sztucznym, niestety z piersia nam nie wyszlo i po ciezkich chwilach sie poddalismy, jedynie jestem w stanie mu troszke odciagnac 1 raz dziennie (jako herbatke) bo niestety ja mialam malo pokarmu od poczatku, nie mialam nawalu wiec nie jestem w stanie naciagnac nawet na jeden raz tyle ile on wypija (wypija mojego ok 130-140 ml, a ja odciagam ok 60-70 ml, sztuczniaka pije 90 ml, herbatke tez dostaje koperkową, od jutra przechodzimy juz na mleko proszkowe na jedynke a z tego gotowego dla wczesniakow juz schodzimy! Tylko nie wiem ktore mleko wybrac czy Bebiko czy Nan - mam metlik w glowie ktore lepsze..... :con fused: dostalismy witaminy, co do ukladania w lozeczku to mozna roznie czyli w ciagu dnia zmieniac go na wszystkie mozliwe pozycje, za 3 tygodnie idziemy na szczepienie....
Co do spacerow czy werandowania powiedzial ze gdzies za tydzien jak temperatura spadnie na dworze do 0 lub powyzej to mozna wyjsc na spacer
Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-02-26 o 14:51
|
|
|