2009-02-27, 12:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy - problem z koloryzacją :(
Cytat:
Napisane przez MidnightGothique
Nie, roznica jest dosc spora ;P teraz mam o wiele bardziej intensywny kolor, bardziej zolty. I przede wszystkim sztuczny - to jest najgorsze. Bo przeżylabym każdy kolor byleby wyglądał naturalnie  Moze na tamtych zdjeciach faktycznie niewiele widac - dodaje inne  Dodam że kolory moga sie troche od siebie różnic, bo w lato mialam inne, w zime inne - od słońca mi sie rozjasnialy. Te latem faktycznie mogą przypominać te co teraz mam ale w rzeczywistosci kolor byl bardziej "przygaśniety" i mam wraznie ze bardziej taki popielaty. w dodatku praktycznie kazde pasemko mialam inne.. dlatego mysle ze balejaz bylby dobrym rozwiazaniem, tylko nie wiem jakie kolory.. fioletową plukanke stosowalam - nic nie dała
Wiesz mi ogolnie sie bardzo podoba ciemny makijaz do bardzo jasnych wlosow, i takie na poczatku bylo moje zalozenie ;] dlatego zaczelam je rozjasniac.. ale nie wiem czy to mi ogolnie nie pasuje, czy to wina tego blondu ale wygladam koszmarnie  i tak jak od 5/6 lat nie wyobrazalam sobie dnia bez czarniej kredki do oczu - tak teraz poszla w odstawke..
|
A ja sie bede upierać ze masz śliczny kolor i bardzo Ci pasuje wcale nie wygląda sztucznie... no ale dobra - ja sobie poradziłam z żółtkiem farbą blond popielaty (ja akurat Schwarzkopf "Natural&Easy") z tym ze musisz sie liczyć z tym ze włosy będą wtedy badziej rozjaśnione i bardziej zniszczone oraz szamponem Regenel Welli (tylko nie wiem czy go nie wycofali z produkcji) i on mi rozjaśniał włosy do platyny, a ogólnie to może lepiej zacząć od szamponetki (załuje ze ja na to swego czasu nie wpadłam)
Druga opcja - możesz przyciemniać, tyle ze z tym też trzeba uważać, ja bym w farby drogeryjne sie nie bawiła bo tak naprawde to nigdy nie wiadomo co Ci wyjdzie, jeśli już farba - to profesjonalna, w domciu albo wizyta u fryzjera
Co do balejażu to jaśniejsze pasemka też by mogłbyć fajne - z tym ze wtedy odrazu widać ze farbujesz włosy no i co 3-4 mies.trzeba wywalić troche kasy na fryzjera bo tego sama w domu już nie zrobisz
Cytat:
Napisane przez MidnightGothique
proboje sobie wmówic ze dobrze wyglądam, ale jak wczoraj usłyszałam tekst "kobieto coś ty sobie zrobila, wygladasz jak baba spod latarni" to się zalamalam 
|
Ten kto tak powiedział albo sie nie zna albo zazdrości Ci ładnego kolorku
|
|